Gündem Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 YKS tercih sonuçları tarihi...

Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 YKS tercih sonuçları tarihi...

03.08.2019 - 23:29 | Son Güncellenme:

Üniversite adayları için heyecanlı süreç başladı. 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapılan YKS tercih işlemlerinin ardından adaylar tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Tüm gözler ÖSYM'de. Peki merakla araştırılan üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2019 YKS tercih sonuçları tarihi...

Hayal ettikleri üniversitede eğitim görmek için geçtiğimiz hafta tercihlerini gerçekleştiren milyonlarca öğrencinin gözü kulağı ÖSYM'den gelecek açıklamada. Peki merakla beklenen 2019 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, yerleştirme sonuçlarını "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden duyuracak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren yazı verilecek.

Yerleştirme sonuçları için henüz tarih verilmedi. Kayıtların Ağustos ayı sonunda başlaması nedeniyle tercih sonuçlarının Ağustos'un ilk haftalarında açıklanması bekleniyor...

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Haberin Devamı

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır. Şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek
yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.