Gündem Üniversite tercihleri bugün sona eriyor

Üniversite tercihleri bugün sona eriyor

08.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında 27 Temmuz’da başlayan tercih işlemleri, bugün sona eriyor. Sınava girip tercih hakkı kazanan yaklaşık 3 milyon aday, bugün saat 23.59’a kadar tercihlerini tamamlayacak.

Üniversite tercihleri bugün sona eriyor

EĞİTİM SERVİSİ - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sonuçların ne zaman açıklanacağını duyurmadı ancak Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre herhangi bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Buna göre sonuçların en geç 25 Ağustos’ta açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

24 tercih hakkı var

Adayların büyük kısmı tercihlerini tamamladı. Bir kısmı da bugün listelerine son şeklini verecek. Saat 23.59’a kadar tercihlerde değişiklik yapılabileceğini hatırlatarak, adayların aşağıdaki kriterler çerçevesinde tercihlerini gözden geçirmeleri gerekiyor:

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tercihlerde baraj yok. YKS’de Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı hesaplananlar, Tablo 3’teki ön lisans programlarını; 2022 Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nde (YDT) ilgili puan türünde puanı hesaplananlar ise Tablo 4’teki lisans programlarını tercih edebilecekler.

24 tercih hakkınız var; tümünü doldurmak zorunda değilsiniz. Bu yıl ille de bir üniversiteye gireyim diyorsanız, en alt sıralarda mutlaka girebileceğiniz programlara yer verin.