Gündem Üniversiteler açılacak mı? Bahar Döneminde Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler açılacak mı? Bahar Döneminde Üniversiteler ne zaman açılacak?

23.03.2021 - 13:06 | Son Güncellenme:

2020-2021 Eğitim yılında üniversiteler için Güz Dönemi tamamlanmak üzere. Üniversiteden üniversiteye değişen Bahar Dönem başlangıç tarihleri merak konusu oldu. Aynı zamanda üniversite öğrencileri 2020/Bahar dönemi ve 2021.Güz Dönemini uzaktan eğitim şeklinde tamamlandı. Bugünlerde ise gözler üniversitelerin Bahar Dönemine çevrildi. Milyonlarca üniversite öğrencisi 'üniversiteler açılacak mı' , 'Bahar Döneminde üniversiteler ne zaman açılacak' sorusuna cevap arıyor. İşte üniversitelerin eğitim şekline yönelik son dakika haberleri...

Üniversiteler açılacak mı Bahar Döneminde Üniversiteler ne zaman açılacak

Son zamanlarda üniversite öğrencilerinin merakla araştırdığı tek bir soru var. Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? sorusu...Koronavirüs salgınından dolayı tedbir amaçlı uzaktan eğitime devam eden üniversite öğrencileri, Bahar Döneminin yaklaşmasıyla birlikte tekrar o merak edilen soruyu gündeme getirdi. Peki üniversiteler açılacak mı, Bahar Döneminde üniversiteler ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

İşte YÖK Başkanı Saraç'ın o açıklamaları;

Uygulamalı eğitimlerin yüksek tedbirlerle yüz yüze yapılabileceğini açıklayan Yükseköğretim Kurulu, teorik eğitimlerin ise Sağlık Bakanlığı görüşleri doğrultusunda mümkün olduğunca çevrimiçi yapılacak.

Sağlık Bakanı Koca, "Tedbirlerle ilgili artık vaka sayılarına göre 'yerinde karar' dönemine geçiyoruz" başlıklı açıklamasında, üniversiteler açılacak mı sorusuna da yanıt verdi. Koca, öğrencilerin bir an önce okullarına kavuşmalarını istediklerini belirtirken Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu olarak bunun kriterlerinin belirlenmesi konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

"Milletçe normale dönüş özlemi çekiyoruz. Esnafımız, çalışanımız, öğrencimiz haklı bir beklenti içinde. Bu husus çalışmalarımızın odağında bulunuyor. Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz. Bunun kriterlerinin belirlenmesi konusunda Bilim Kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor. Bugün yükseköğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık.

Haberin Devamı

Yapılan değerlendirmede, uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurulumuza iletilmiştir."

 

Yazarlar