Gündem Üniversiteler bu yıl açılacak mı, online eğitim mi başlayacak? Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler bu yıl açılacak mı, online eğitim mi başlayacak? Üniversiteler ne zaman açılacak?

07.09.2020 - 16:01 | Son Güncellenme:

Üniversiteler açılacak mı sorusu yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bu yıl üniversiteye yeni başlayanların ve eğitimi devam edenlerin merakla araştırdığı üniversiteler ne zaman açılacak sorusunun yanıtı yavaş yavaş belli olmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Bakanlık, YÖK'e üniversite eğitimleri hakkında tavsiyede bulundu ve birkaç üniversite açıklama yaptı. İşte Üniversiteler açılacak mı, online eğitim devam mı edecek? sorularının yanıtları...

Üniversiteler bu yıl açılacak mı, online eğitim mi başlayacak Üniversiteler ne zaman açılacak

YÖK, Bakanlıktan üniversitelerde güz döneminde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda il pandemi veya il umumi hıfzıssıhha kurullarının fikri alınarak rektörlüklerce karar verilmesine ilişkin görüş istedi. Bakanlık'tan yanıt gecikmedi.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI, ONLİNE MI OLACAK?

"Bakanlığın cevabi yazısında '2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesininönerilmesine karar verilmiştir' ifadesi yer almaktadır. Üniversitenizde, 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemine ilişkin planlamalarınıza ait kararlarınızda YÖK'ün, yükseköğretim kurumlarına tanımış olduğu inisiyatif çerçevesinde Sağlık Bakanlığının görüşlerinin dikkate alınması hususunda gereğini rica ederim."

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili ‘YÖK olarak, üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik.’ demişti. Bazı üniversiteler eğitimlere uzaktan eğitim şekli ile başlayacağını duyurdu. Yıldık Teknik Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, 'Sevgili öğrencilerimiz, YTÜ Senatosu 2020-21 Güz yarıyılında eğitim-öğretimin “uzaktan eğitim” yöntemiyle yapılmasına karar vermiştir.' denildi. Marmara Üniversitesinde de 2020-2021 akademik yılı güz döneminde öğretim faaliyetlerini uzaktan (çevrimiçi) gerçekleştirilecek.

Konya'da Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi ortaklaşa olarak 2020-2021 eğitim- öğretim yılı güz yarıyılının uzaktan eğitim olarak gerçekleştirilmesi yönünde karar aldı.' diye konuştu.