Gündem Üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili YÖK'ten açıklama! Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili YÖK'ten açıklama! Üniversiteler ne zaman açılacak?

19.08.2020 - 16:34 | Son Güncellenme:

Üniversiteler açılacak mı? Milyonlarca öğrenci bu sorunun yanıtını merak ediyor. YÖK'ten üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili açıklama geldi. 2020-2021 yılı üniversiteler ne zaman açılacak? İşte son açıklama...

Üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili YÖKten açıklama Üniversiteler ne zaman açılacak

Üniversiteler ne zaman açılacak? Kovid-19 salgını nedeniyle okulların açılış tarihi ile ilgili değişiklikler yapıldı. Üniversiteler ile ilgili ise YÖK'ten açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE NE ZAMAN AÇILACAK! YÖK'TEN AÇIKLAMA

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, öğrencilerden ve velilerden sıklıkla üniversitelerdeki yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin sorular aldıklarını belirtti.

"YÖK olarak, üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik." ifadesini kullanan Saraç, şunları kaydetti:"Bunun yanı sıra kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması da önemli olup bunun için üniversitelerimize karar alma süreçlerinde geniş imkan tanıdık. Böylece üniversitelerimizin fakülte ve program bazında farklı uygulamalar yapabilmeleri mümkün hale geldi. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecek. Yeni YÖK olarak Türk yükseköğretim sistemine bu vesileyle getirdiğimiz karma modelin (hibrit) hayırlı olmasını diliyoruz."

Haberin Devamı

Saraç, karar süreçlerinde en fazla dikkat ettikleri hususun aileler tarafından kendilerine emanet edilen öğrenciler başta olmak üzere bütün akademik ve idari personelin sağlığı olduğunu vurguladı.