Gündem Ünlüleri doyuran genç Türk’e ödül

Ünlüleri doyuran genç Türk’e ödül

01.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

New York’ta yıldızların restorancısı olarak bilinen Türk işadamı Zeynel Erdem, yılın 40 yaş altı başarılı işadamları ödülüne layık görüldü

Ünlüleri doyuran genç Türk’e ödül

ABD’nin New York kentinde, Amerikan sosyetesi ve siyasetçilerinin uğrak yeri olan restoranın Türk sahibi Zeynel “Zach” Erdem, “40 yaşın altındaki 40” adlı, yılın başarılı işadamları ödülüne layık görüldü. Aslen Erzincanlı olan Erdem, 21 yaşında ABD’ye dil eğitimi almak için geldi. Garsonlukla işe başlayan Erdem, birçok restoranda çalıştıktan ve birçoğunun müdürlüğünü yaptıktan sonra 2010’da 75 Main Restaurant’ı satın aldı. Disiplini ve kararlılığıyla kısa sürede bölgenin sevilen ve tanınmış işadamlarından biri olan Erdem başarısını, ABD’de restoran sektöründebaşarıya ulaşmış diğer Türkler gibi Türk mutfağıyla değil, daha çok İtalyan ve Amerikan mutfağından yemekler servis ederek yakaladı.
Erdem Long Island Business News adlı gazetenin bu yıl 17’ncisini düzenlediği, “40 yaşın altındaki 40 başarılı işadamı”na verilen ödüle layık görüldü.
Yıldızların restorancısı olarak bilinen ve restoranında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’i eşi Jill ve kızı Ashley’le birlike sıkça ağırlayan Erdem, “Büyük bir kalabalığın bulunduğu görkemli bir etkinlikte salona girerek, benim adım ve ülkemin adı okunduğunda oldukça heyecan duydum ve onurlandım” diye konuştu.
Başarısının bir tesadüf olmadığını, tecrübesinin uzun yıllara dayandığını ifade eden Erdem, New York’a geldiği ilk zamanlarda restoranlarda garsonluk ve barmenlik yaptıktan sonra şeflik yaptığını ve yoğun bir tempoda çalıştığını bildirdi.