Gündem Usta gazeteci Tunca Bengin değişen Güneydoğu’yu anlattı

Usta gazeteci Tunca Bengin değişen Güneydoğu’yu anlattı

22.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gazetemizin yazarlarından Tunca Bengin, Güneydoğu’da terörden arındırılan bölgelerde normale dönen yaşam koşulları konulu konferansta, Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencilerine tecrübelerini aktardı.

Usta gazeteci Tunca Bengin değişen Güneydoğu’yu anlattı

HABER MERKEZİ - Tunca Bengin, Milliyet’te 43 yılın tanıklığıyla hazırladığı “Terörden sonra değişen Güneydoğu’nun hikâyesi” yazı dizisinde, eski ve yeni fotoğraflarla hem terörle mücadeleyi hem de Güneydoğu’daki dönüşümü anlatmıştı. Bengin’in yazı dizisi geniş çevrelerce büyük beğeni topladı. Milli Savunma Bakanlığı da “Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahramanca ortaya koyduğu terörle mücadele sonrasında, Güneydoğu bölgemizde yaşanan dönüşümü, bölgedeki artan güvenlik ortamı ve bunun vatandaşlarımızın huzuruna olan yansımasını gündeme taşıdı” notuyla Bengin’in yazı dizisini paylaşmıştı.

Haberin Devamı

Usta gazeteci Tunca Bengin değişen Güneydoğu’yu anlattı

Bengin, dün Milli Savunma Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa konuk olarak katıldı. Usta gazeteci, Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencilerine, Hakkâri Üzümlü Karakolu, Dağlıca Aktütün Karakolu, Şemdinli-Derecik, Gabar Dağı, Cizre ve Çukurca’nın terörden arındırıldıktan sonra normale dönen yaşam koşullarını anlattı.