GündemUstaya son veda

Ustaya son veda

05.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Silivri’deki evinde önceki gece uyurken hayatını kaybeden tiyatronun usta ismi Gönül Ülkü Özcan (85), son yolculuğuna uğurlandı.

Ustaya son veda

İlk olarak Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde düzenlenen, Özcan’ın Türk bayrağına sarılı tabutunun sahnede yerini aldığı törene, oğlu Kılıç Işılay ile torunu Tarık Ündüz başta olmak üzere, ‘Yalan Dünya’ dizisindeki rol arkadaşları Gülse Birsel, Gupse Özay, Gonca Vuslateri, Sarp Apak, Hasibe Eren, Olgun Şimşek’in yanı sıra Demet Akbağ ve Erhan Yazıcıoğlu katıldılar.

Haberin Devamı

Ustaya son veda

Oğlu Kılıç Işılay, “Annecim 17 yaşında tiyatroya başladı. İkisi birlikte bitmek tükenmek bilmeyen enerjileriyle Türk tiyatrosuna en iyisini vermeye çalıştılar. Söyleyeceklerim bu kadar, daha fazla konuşamıyorum” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Torunu Tarık Ündüz yaptığı konuşmada, “Yedi sene önce dedemi uğurlarken beraberdik. Şimdi anneannemi uğurluyoruz. Tek tesellimiz ebedi yolculuğunda dedemle buluşacak olması onlar çok büyük bir aşk yaşadılar. Allah herkese onlar gibi bir evlilik nasip eder inşallah” diye konuştu. Anma töreninden sonra Üsküdar Şakirin Camii’nde bir cenaze töreni düzenlendi. Camiye başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim çelenk gönderdi. Işılay, “Kendisi hakiki bir Atatürk kızıdır. Bazen zor şartlarda da olsa tiyatroya hizmeti hiç aksatmamıştır. Onun hayatını bir kitap gibi görüyorum. Hepimiz onu çok özleyeceğiz” dedi. Gönül Ülkü Özcan, 17 Şubat 2009 yılında hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden eşi Gazanfer Özcan’ın Karacaahmet’teki mezarının yanına defnedildi.