Gündem Uyuşturucuya karşı anne hareketi başladı

Uyuşturucuya karşı anne hareketi başladı

31.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Kadınları Derneği, uyuşturucu ile mücadele kapsamında, "Uyuşturucuya Karşı Anne Hareketi" kampanyasını başlattı. Dernek Başkanı Tülin Oygür ve Genel Sekreter Aysan Canver, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Didem Özel Tümer'i ziyaret ederek, kampanya hakkında bilgi verdi.

Uyuşturucuya karşı anne hareketi başladı

 

Dernek Başkanı Tülin Oygür, ekim ayında başlayan kampanyanın İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklendiğini belirtti.

Haberin Devamı

‘Alenen özendirme’

Türkiye'nin farklı noktalarında çalışmaların aktif olarak yapıldığını söyleyen Oygür, şubelerin kendi bölgelerinde yaptıkları mahalle ve ev ziyaretleriyle, kentin çeşitli yerlerine kurulan tanıtım masalarıyla annelere ve ailelere ulaşıldığını ifade etti.

Özellikle annelerin farkındalığı için çalışmalar yapıldığını kaydeden Oygür, "Şarkılarda, dizilerde alenen esrara özendirme var, önce bunu anlatıyoruz. Aileler, aile değerlerini koruyarak, çocukla nasıl ilişki kurması gerektiğini bilmeli. 'Çocukla iletişime dikkat edin' diyoruz. Gençlerin uyuşturucuya başlama nedenleri merak ve arkadaş ısrarı. Çocuklar merakını evde gidermeli" dedi.

Tülin Oygür, kampanya kapsamında eğitim videoları, broşürler, senaryolu videolar hazırladıklardını ve "annelerhareketi.com" sitesini açtıklarını belirtti. Oygür, proje danışmanları olan Psikiyatrist Prof. Dr. Defne Tamar Gürol ve Psikiyatrist Prof. Dr. Yıldırım Beyatlı Doğan'ın da özel uzmanlık alanlarının bağımlılık tedavisi olduğunu kaydetti. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Sekreteri Canver de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezleri ve Okul Aile Birlikleri'nde de kampanya çalışmalarını yürütmek istediklerini aktardı.