Gündem Uzan kardeşlerin başvurusu reddedildi

Uzan kardeşlerin başvurusu reddedildi

22.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Genç Parti kurucusu Cem Uzan ve parti genel başkanı Hakan Uzan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurularını, Kurul’a “bizzat yapmadıkları” gerekçesiyle reddetti.

Uzan kardeşlerin başvurusu reddedildi

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmek isteyenlerin YSK’ya başvuru süresi önceki akşam doldu.

Haberin Devamı

Bu çerçevede 18 isim başvuru yaparken YSK, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TEK Parti lideri 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal ile İrfan Uzun, Davut Turan, Duran Güveninir, Erkan Trükten, Handan Yalçıntaş, Levent Akyollu ve Selami Karagöz’ün başvurularında evrak eksikliği tespit etti ve bu isimlere akşam 17.00’ye kadar bu eksikleri tamamlamaları için süre verdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın başvurusunda, yükseköğrenim yapmış olduğunu gösteren diploma örneğinin onaylı olmadığı, mal bildirim formunun bulunmadığı, vesikalık renkli fotoğrafları ile oy pusulasında yer almak üzere fotoğrafın yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış hâlinin sunulmadığı tespit edilirken, Ahmet Özal’ın mal bildirim formu ile YSK’ya sunulan fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış hâlinin eksik olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

‘Bizzat başvurmadılar’

Dün akşam başvuru süreci sonlanmadan Erbakan ve Özal, eksik belgelerini tamamlayarak YSK’ya iletti. YSK, her iki ismin de başvurularını kabul etti.

YSK, Genç Parti kurucusu Cem Uzan ve parti genel başkanı Hakan Uzan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurularını ise Kurul’a “bizzat yapmadıkları” gerekçesiyle reddetti. Cem Uzan’ın adaylık başvuru ücreti yatırmadan vekili aracılığıyla başvurduğu öğrenilirken, Hakan Uzan’ın başvuru ücreti olan 555 bin 980 TL’yi ödediği bildirildi. Başvurusu reddedilmesine karşın Hakan Uzan’ın devlete olan borçları kapsamında bu ücrete el konulabileceği belirtiliyor.

11 isme onay

YSK tarafından cumhurbaşkanlığı adaylığı kabul edilen isimler şöyle: Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Tevfik Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Muhammet Ali Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan, Erkan Trükten. Başvuruda bulunan isimlerin aday olabilmesi için bugünden itibaren 27 Mart Pazartesi saat 20.00’ye kadar en az 100 bin imza toplaması gerekiyor.