Gündem Üzmez’e 3 yıl daha hapis

Üzmez’e 3 yıl daha hapis

15.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan 13 yıl ceza alan Üzmez’e ‘hürriyeti tahdit’ten de 3 yıl hapis cezası verildi

Üzmez’e 3 yıl daha hapis

Bursa’da 2008 yılı nisan ayında 14 yaşındaki B.Ç. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunma suçundan çarptırıldığı 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onanan 80 yaşındaki Hüseyin Üzmez, bu kez de B.Ç.’ye ‘hürriyeti tahdit’ suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada yargılanan B.Ç.’nin annesi Livaze Ç. ise daha önce beraat ettiği ‘kızını fuhuşa teşvik etmek’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından toplam 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası aldı. Mahkemeye tutuksuz olarak gelen Livaze Ç. tutuklandı.
İlk hapis cezası Yargıtay’da bozulan Hüseyin Üzmez’in Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez yargılaması 9 Mart 2011 tarihinde tamamlandı. Kararını veren mahkeme heyeti Hüseyin Üzmez’e, ‘mağdurenin ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar’ suçundan yine 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verirken, ‘hürriyeti tahdit’ suçundan ise oy çokluğu ile beraatine karar verdi.

Yargıtay beraati bozdu
Temyiz edilen dosyayı inceleyen Yargıtay 14’ncü Ceza Dairesi Üzmez’in ‘küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak’ suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasını onadı. Mahkeme, Üzmez hakkında oy çokluğu ile verilen ‘hürriyeti tahdit’ suçlamasıyla ilgili beraat kararını ise bozarak, bu suçtan da cezalandırılmasını istedi. Yargıtay, beraat eden mağdure B.Ç.’nin annesi Livaze Ç.’nin de ‘kızını fuhşa teşvik etmek’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından yeniden yargılanmasını istemişti.