Gündem Üzmez’in çocukları miras manevrası yaptı

Üzmez’in çocukları miras manevrası yaptı

16.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da 2008 yılında, 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel taciz suçundan mahkum olan ve cezasını çekerken hastalığı nedeniyle ’infazın ertelenmesi’ kapsamında tahliye edildikten sonra geçen ekim ayında kalp krizinden ölen Hüseyin Üzmez’in iki oğlu, önce reddettikleri mirasa şimdi sahip çıkıyor.

Üzmez’in çocukları miras manevrası yaptı


Toplam 4 yıl 7 ay 4 gün hapis cezası kalan Üzmez’in ölümünün ardından oğulları Alpaslan ve Mehmet Fatih Üzmez kardeşler, babalarının çıkabilecek borçlarını üstlenmemek için reddi miras talebinde bulundu. Bursa Sulh Hukuk Mahkemesi bu talebi uygun buldu.
Ancak Alpaslan ve Mehmet Fatih Üzmez kardeşler, korktukları gibi borç çıkmayınca reddi mirastan vazgeçmek için harekete geçti. Avukat Emir Ali Kav, kendisini arayan Üzmez kardeşlerin reddi mirastan vazgeçmek istediklerini söyledi. Mehmet Fatih Üzmez, “Reddi mirasta bulunmuştuk. Mahkeme kabul etti. Davayı açmamızın tek nedeni babamızın borçlarının çıkması ve zor durumda kalmamızdı. Biz kuruşun hesabını yaparak yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde reddi mirastan vazgeçebiliriz” dedi.