Gündem Van'da operasyon: Çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi

Van'da operasyon: Çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi

16.05.2022 - 08:52 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı'nden yapılan açıklamada, "Van'ın Çatak ilçesinde icra edilen iç güvenlik operasyonunda tespit edilen mağarada 1 adet havan mühimmatı, 150 kilogram amonyum nitrat, mühimmat, örgütsel döküman, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilerek imha edildi." denildi.

Vanda operasyon: Çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi

Van'da yapılan güvenlik operasyonunda tespit edilen mağara içerisinde terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Van İl Jandarma Komutanlığınca, yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Çatak ilçesi Övecek mahallesi kırsalında, 15 Mayıs 2022 tarihinde icra edilen iç güvenlik operasyonunda; tespit edilen mağara içerisinde, (1) adet havan mühimmatı, (150) kg amonyum nitrat, (1) adet AK-47 Kalaşnikof P.Tf. şarjörü, (90) adet mutfak tüpü, (1) adet el telsizi, (180) m kablo, (6) adet akü, (3) adet jenaratör, (22) adet pil, (150) lt benzin, (60) lt mazot, çok sayıda örgütsel doküman ile muhtelif miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ve emniyetli bir şekilde imha edildiği aktarıldı.

Vanda operasyon: Çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi

 

Vanda operasyon: Çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi