Gündem Vatandaşlar SSK ve SGK hizmet bilgilerini internetten sorgulayabiliyor!

Vatandaşlar SSK ve SGK hizmet bilgilerini internetten sorgulayabiliyor!

27.10.2016 - 08:08 | Son Güncellenme:

Vatandaş artık SSK (4A) hizmet bilgilerini SSK ve SGK sorgulama işlemiyle öğrenebiliyor. İnternette SSK ve SGK sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. E-Devlet sistemi üzerinde SSK ve SGK sorgulama işlemleri günün her saati internete erişim sağlanabilen her yerden yapılabiliyor.

Vatandaşlar SSK ve SGK hizmet bilgilerini internetten sorgulayabiliyor

Modern yüzyıl dünyasında çağdaş ve modern yaşam koşullarının oluşturulabilmesi, vatandaşın sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmesi, sosyal güvence kapsamına alınması, sosyal haklarının korunması ve daha pek çok sosyal hizmetten yararlanabilmesi amacı ile uygulanan sigorta sistemleri bulunuyor. Bu çerçevede Türkiye’de özel sektör alanında çalışarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında bulunan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) yani 4A sigortası mükellefi olan vatandaşlara sunulan hizmetlerde de internet altyapısı etkin biçimde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamakta olduğu bu dijital hizmet anlayışı SSK sigortası mükelleflerine internette SSK ve SGK sorgulama işlemi imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

21.yüzyıl dünyasında teknolojik alanda yaşanan hızlı gelişmeler ile birlikte dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de internet kullanım oranların her geçen gün çok daha yüksek artış oranları ile karşı karşıya kalması ve aynı zamanda da vatandaşlara sunulan internet hizmetlerinin yaşamlarının pek çok alanında çok önemli avantajlar sunuyor olması son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasında önemli etkilerde bulunuyor. Bu çerçevede de modern yüzyıl Türkiye’sinde tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından da aktif şekilde kullanılmakta olan internet altyapı vatandaşların son derece pratik bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilmeleri veya kamu hizmetlerinden çok daha kaliteli standartlarda yararlanabilmesi sağlanıyor. Bu çerçevede de internet ortamını vatandaşa sunduğu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile sadece birkaç dakika içerisinde SSk ve SGK sorgulama işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılan e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile Türkiye’de özel sektör alanında çalışan ve SSK sigorta prim ödemeleri işverenleri tarafından gerçekleştirilen çalışanlar, artık sigorta prim ödemelerinin durum takibini internet ortamı üzerinden online SSK ve SGK sorgulama işlemi ile gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan geniş kapsamlı e-SGK ağı hizmet uygulamaları ile birlikte 7 gün 24 saat SSK sigortasının güncel durumu hakkında bilgi alabilme şansına sahip olabilen SSK sigortası mükellefleri internet üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemlerini e-Devlet Kapısı’ndan yapabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde bulunan e-SGK ağı hizmetlerinden birisi olan ‘4A hizmet bilgisi’ ekranı üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan online SSK ve SGK sorgulama işlemi ile birlikte SSK sigortasının en güncel hizmet durumu bilgilerine ulaşılabiliyor. Ancak e-Devlet sistemi üzerinden SSK ve SGK sorgulama yapmak isteyen tüm SSK sigortası mükelleflerinin öncelikli olarak e-Devlet sisteminin sisteme giriş penceresi üzerinde kendisine sunulan 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. E-Devlet sistemi kimlik doğrulamasını yapan vatandaşlar ‘e-hizmetler’ ekranından ulaşabildiği SGK’nın ‘4A hizmet bilgisi’ ekranı üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.