Gündem Veteriner hekimler iş bırakıyor

Veteriner hekimler iş bırakıyor

20.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’da veteriner hekim Ceren Eroğlu’nun darp edilmesi olayının ardından Sağlıkta Şiddet Kanunu kapsamına alınmak isteyen veteriner hekimler, bu amaçla yarın gerçekleştirecekleri iş bırakma eylemi ile yetkililere seslerini duyurmaya çalışacak.

Veteriner hekimler iş bırakıyor

BEYZA COŞKUN Ankara - Ankara Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, Milliyet’e yaptığı açıklamada, kamuoyunda, veteriner hekimlerin sadece hayvan sağlığı ile ilgilendiği yönünde bir algı olduğuna dikkati çekerek, “Durum böyle değil. Veteriner hekimler hem halk sağlığı, hem çevre sağlığı, hem de hayvan sağlığı ile aktif olarak ilgilenen bir meslek grubu. Hayvanlardan insanlara geçen yüzlerce hastalık var. Bunların mücadelesinde ve kontrolünde de yine veteriner hekimler aktif görev alıyor. Bütün bunlara rağmen veteriner hekimler sağlıkçı sınıfına alınmıyor” dedi. 

Haberin Devamı

Sağlık sınıfına alınmadıkları için “Sağlıkta Şiddet Kanunu” kapsamına da giremediklerini vurgulayan Baydın, “Bu nedenle şiddet olayları başımıza geldiğinde elimiz kolumuz bağlı kalıyor” ifadesini kullandı. Dünyada “Tek Sağlık Konsepti”nin yaygın olduğuna işaret eden Baydın, “bunun içinde diş hekimleri de var, veterinerlerde, tüm sağlık çalışanları var. Tek Sağlık Konsepti’nin en sağlam ayaklarından biri de biziz. Ama maalesef ülkemizde sağlık sınıfına giremiyoruz. Giremediğimiz sürece, sağlıkta şiddet kısmını geçin, meslektaşlarımız hem kamudaki, hem serbest çalışanlar özlük haklarından da yararlanamıyor” diye konuştu. 

Baydın, yarın Ankara’da Ulus Meydanı’nda saat 12.00’de iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini hatırlatarak, “’Klinikleri kapatıyorlar, bizim hayvanlarımız ne olacak’ diye söylemler var. Acil durumda olan, tedavileri devam eden hastalara bakacağız. Acil olmayan durumlar dışında müdahale etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.