Gündem Wonder Woman başrol oyuncusu Gal Gadot kimdir?

Wonder Woman başrol oyuncusu Gal Gadot kimdir?

23.04.2019 - 14:54 | Son Güncellenme:

Wonder Woman flimi 2017 yılında vizyona girdi. Aksiyon, fantastik ve macera türündeki film 133 dakika sürüyor. Peki Wonder Woman başrol oyuncusu kim? İşte Wonder Woman filminin konusu.

Wonder Woman başrol oyuncusu Gal Gadot kimdir

Sadece savaşçı amazon kadınların yaşadığı Themyscira adasında büyüyen, buranın dışına hiç çıkmamış ve hiçbir erkek görmemiş Diana (Gal Gadot) müthiş savaş yeteneklerine sahip bir yarı tanrıdır. Günün birinde adaya bir Amerikan savaş uçağı düşer. Uçağın pilotu Steve Trevor (Chris Pine), Diana tarafından kurtarılır. Dünyanın büyük bir savaş halinde olduğunu anlatan pilotun sözleriyle Diana, adasını terkederek uygar dünyaya doğru yola çıkar ve dünya savaşını bitirebilmek için bütün hünerlerini ortaya sermeye başlar.

Haberin Devamı

Filmde Gal Gadot, Wonder Woman karakterini Batman v Superman filminden sonra 2. kez canlandırıyor.

WONDER WOMAN FİLMİ BAŞROL OYUNCUSU KİM?

Woner Woman filminin başrolünde Gal Gadot yer alıyor. Filmde, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, David Thewlis de yer alıyor.

GAL GADOT KİMDİR?

Gal Gadot, 1985 doğumlu aktris ve model. Fast & Furious 5 filmindeki Gisele Yashar rolüyle adını duyurmuştur.

Gadot İsrail'in Petah Tikva kentinde dünyaya geldi. 2004 yılında Miss İsrail yarışmasını kazanmıştır. 2 yıl askerlik yaptı ve devamında Hukuk eğitimi aldı. Okulda okurken Bond filmi Quantum of Solace için denemelere katıldı. Her ne kadar başarılı olamasa da oyunculuk yolu bu şekilde açıldı.

2009'da çekilen Hızlı ve Öfkeli serisinin 4. filmi Fast & Furious'taki Gisele Yashar rolüyle sinemaya oldukça üst seviyeden adım attı. Daha sonra 5. ve 6. filmlerde de oynadı. 2016'da gösterime giren Batman v Superman: Adaletin Şafağı filmiyle birlikte DC Evreni'nde Wonder Woman karakterini canlandırmaya başladı. 2017'de Wonder Woman'ın kendi filminde başrolde oynadı. 2019'da gösterime girecek Wonder Woman 2 filminde de Diana Prince karakterini bir kez daha canlandırdı.

Haberin Devamı

2008'de Yaron Versano ile evlenen Gadot'un Alma (d. 2011) ve Maya (d. 2017) adlarında iki kız çocuğu bulunmaktadır.