Gündem ‘Yağmur gibi oyları sandıkta buluşturun’

‘Yağmur gibi oyları sandıkta buluşturun’

14.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İzmir’de konuşan Özel, “Cumhur İttifakı’nın karşısında kardeşlik ittifakı var. Ülkesini sevenlerin  ittifakı var. Bizim ittifakımız Türkiye ittifakı. Yağmur gibi oyları sandıkta buluşturun” dedi...

‘Yağmur gibi oyları sandıkta buluşturun’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında dün Ödemiş Hükümet Konağı önünde halk buluşmasına katıldı. Konuşmasında partisine bağlılığından söz eden Özel, mevcut Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’i örnek göstererek şunları söyledi:

Haberin Devamı

DEDESİ CHP’Lİ BİRİYİM: Ben, dedesi, babası CHP’li birisiyim. 1999’da parti baraj altı kaldı. Manisa’da düşük oy aldı. O gün de CHP’liydik. Damarımızdan CHP’nin renkleri akar. Bir partili Mehmet Eriş gibi olmalı. Bir emekli öğretmen ve 10 yıldır hizmet ediyor. Bir görev emanet edilecekse onun gibi emanet edilmeli. Kendisine minnetlerimi sunuyorum. Aday gösterildiği gün herkes partili olur. Önemli olan görevi bırakırken partisi için çalışmaktır. Yeni adayımız Mustafa Turan ise hayvancılığı, çiftçiliği bilir. Sizin ekmeğinizi, kazandığınız işi yapa yapa gelmiş biridir. Bundan sonra Ödemiş’i haramdan ve yalandan korkan güzel insanlarla aynı coğrafyanın insanına emanet ediyoruz.

4 YIL ACI REÇETE GELİYOR: 31 Mart’tan sonra iktidar, ‘Emekliye 10 bin lira veriyorum sesi çıkmıyor, çiftçi borcunu ödeyemiyor sesi çıkmıyor. İşçilerin aldığı maaş ay sonuna yetmiyor, sesi çıkmıyor’ derse, 4 yıl boyunca seçim yok, acı reçete geliyor. Acı reçeteyi holdingler, zengin müteahhitler almıyor. Esnaf, çiftçi bu zorluklarla karşı karşıya kalıyor. 1 Nisan’da bu hükümet ‘Bu kadar eziyet çektiler yine de oy verdiler’ derlerse yapacak bir şey yok. Ama bir gün önce yapacak bir şey var. 31 Mart’ta sandık var. 31 Mart’ta yöneticilere sesimizi duyurmaya var mıyız?

Haberin Devamı

55 SANİYEDE HARCANIYOR: Recep Tayyip Erdoğan 3 Kasım 2002 günü iktidara geldi. Kendisi martta başbakan oldu. Geldiği gün bir emekli maaşı 1.5 asgari ücret düzeyindeydi. Tayyip Bey bu düzeni bozmasaydı, her yıl emekliyi enflasyona ezdirmeseydi, 1’e 1.5 düzenini bozmasaydı bugün 10 bin lira alan emekli 26 bin lira alacaktı. Ama bugün alınan para 10 bin lira. Bir asgari ücret sarayda 55 saniyede harcanıyor. 10 bin liralık sizin maaşınız sarayın 26 saniyelik harcamasına denk geliyor. Her şeye para bulanlar emekliye para bulamıyor.

İŞTE ASIL BEKA SORUNU: Bu ülkenin güzel gençleri dünyanın başka ülkelerinde hayal kuruyor. İşte beka sorunu budur. Gençlerin umudu olmak durumundayız. Onlara sahip çıkmak, iş bulmak ve bu ülkeye bağlamak durumundayız. Bu korku, şantaj, küfür ittifakının karşısında güçlü bir ittifak var. İçlerinde sosyal, milliyetçi, muhafazakar demokratları var. Bizim adımız ‘Türkiye ittifakı.’ Türkiye gol atınca ayağa kalkan herkes, bu memleketin varlığını, birliğini savunan herkes Türkiye ittifakındadır. En güçlü ittifak biziz.

Haberin Devamı

‘KARDEŞLİK İTTİFAKI: (Tire be Bayındır’da yaptığı konuşma) “Karşımızda Cumhur İttifakı var. Onlara oy verenler iyi olsun diye verdiler ama pişman oldular. Yoksul kaldılar, borçlarını ödeyemez hale geldiler. Cumhur İttifakı’nın karşısında kardeşlik ittifakı var. Ülkesini sevenlerin milletine sahip çıkanların ittifakı var. Bizim ittifakımız Türkiye ittifakı. Yağmur gibi oyları sandıkta buluşturun.”

Özel haftaya Karadeniz’de

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - CHP lideri Özgür Özel, 31 Mart seçimlerine son virajda bugün partisinin MYK’sını toplayarak, yürüttükleri kampanyanın gidişatını değerlendirecek. Genel Merkez’de gerçekleşecek MYK’ya, Ankara dışında olan üyeler zoom üzerinden katılacak. Edinilen bilgiye göre Özel toplantıda, kurmaylarıyla birlikte kampanyanın gidişatını masaya yatıracak. Anket sonuçlarının değerlendirileceği MYK’da, Özel’in programları, hangi illere gideceği ve kampanyanın nerelere yoğunlaşacağı konuşulacak. Bu arada Özel’in haftaya iki gün sürecek Karadeniz turuna çıkması planlanıyor.