Gündem Yakasındaki kamerayla ehliyet sınavına girerken yakalandı

Yakasındaki kamerayla ehliyet sınavına girerken yakalandı

10.03.2022 - 11:06 | Son Güncellenme:

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yapılan sürücü belgesi sınavına yakasına kurduğu kopya çekme düzeneği ile girmek isteyen bir kişi yakalandı. Öte yandan Konya’da da kopya çekmek amacıyla gömlek kolu düğmesine yerleştirdiği kamera düzeneği, cevapları alacağı kişilerle temas kurmak için 'wi-fi' internet sağlayıcı ve kulağındaki gizli kulaklıkla ehliyet sınavına giren T.Y. (23), polis tarafından yakalandı.

Yakasındaki kamerayla ehliyet sınavına girerken yakalandı

Edinilen bilgiye göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında sürücü belgesi sınavına girmek isteyen M.E.A. sınavın yapılacağı salonun girişinde İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli personellerce yapılan üst aramasında, kıyafetinin yaka arkasından yakasına takılı düğme şeklinde kamera ve ses düzeneği kurduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Şahsın alınan ifadesinde, düzeneği kopya çekmek amaçlı kurdurduğunu belirtti.

Yakasındaki kamerayla ehliyet sınavına girerken yakalandı

Gözaltına alınan M.E.A. hakkında adli işlem yapıldı.

KONYA'DA EHLİYET SINAVINA KOL DÜĞMESİNDEKİ GİZLİ KAMERA İLE GİRDİ

İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, 8 Mart günü besicilik yapan T.Y.’nin 'B' sınıfı sürücü belgesi almak için girdiği ehliyet sınavında ses ve görüntü düzeneğiyle kopya çekmeye çalıştığı bilgisini aldı. Sınavın yapıldığı salona giden polis, T.Y.'nin yapılan üst aramasında kopya çekmek için gömlek kolu düğmesine yerleştirdiği kamera düzeneği ve kendisine cevapları söyleyeceği kişilerle temasa geçmek amacıyla 'wifi' internet sağlayıcı, cep telefonu sim kartı ve kulağındaki gizli kulaklık ele geçirdi. T.Y.'nin gömleğinin iç bölgesine özel kısımlar dikildiği ve cihaz belli olmasın diye de kaba kumaş kullanıldığı belirlendi. T.Y., gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Yakasındaki kamerayla ehliyet sınavına girerken yakalandı

T.Y. emniyetteki ifadesinde, kopya düzeneğini 8 bin lira karşılığında 2 kişiden aldığını söyledi. T.Y.'nin ifadesi doğrusunda H.A. ve İ.A. Adana'da bir araçta yakalandı. Araçta yapılan aramada 2 görüntü aktarıcı kamera düzeneği, 3 ses alıcı kulaklık, 2 sim kartı bulunan veri aktarıcı cihaz ele geçirildi. 3 kişi, 'Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Kanunu'na muhalefet suçundan adliyeye sevk edildi.

Yakasındaki kamerayla ehliyet sınavına girerken yakalandı