Gündem Yaklaşık 6 bin başvuru yapıldı: AK Parti’de gözler temayül yoklamasında

Yaklaşık 6 bin başvuru yapıldı: AK Parti’de gözler temayül yoklamasında

24.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları önceki gün sona ererken başvuru sayısının yaklaşık 6 bin olduğu öğrenildi. Pazar günü tüm illerde eş zamanlı olarak temayül yoklaması yapılacak. Böylece her ilde en çok oy alan üç isim belirlenmiş olacak.

Yaklaşık 6 bin başvuru yapıldı: AK Parti’de gözler temayül yoklamasında

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARAİstanbul’dan aday adaylığını açıklayan eski AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Külünk’ün yanı sıra bazı eski milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile bazı üst düzey kamu görevlileri de yarışa dahil olmak için çeşitli il ve ilçelerden başvuru yaptı.

Haberin Devamı

Başvuruların kabulü sürecinin tamamlanmasının ardından AK Parti Genel Merkezi’nde dün temayül komisyon başkanları ve üyelerin katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

AK Parti, pazar günü tüm illerde eş zamanlı temayül yoklamasına gidecek ve teşkilâtlardan başvuran adayları oylamasını isteyecek. Böylece her ilde en çok oy alan üç isim belirlenmiş olacak. Temayülde öne çıkan isimler, ARGE Başkanlığı’nın isim anketleri ve Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın saha verileriyle karşılaştırılacak. Hazırlanacak rapor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

"GRİ ALANLAR" BELİRLENDİ

AK Parti ile MHP arasındaki yerel seçim iş birliği toplantıları da tamamlandı. Ana ilkeler üzerinde mutabakata varan Cumhur İttifakı ortakları, bazı illeri “gri alan” olarak belirledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli bu gri alanda kalan illerle, büyükşehirlerde hangi partinin adayının destekleneceğine birlikte karar verecek. Yapılan çalışmaya göre iki partinin yerel seçimlere ayrı ayrı gireceği illerin de olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı içerisinde yer alan DSP’nin AK Parti’ye İzmir’de aday çıkarmayarak DSP’nin adayını desteklemesi önerisinde bulunduğu ancak AK Parti’nin buna sıcak bakmadığı ifade ediliyor.