Gündem Yalçın Otağı Hayatını Kaybetti-Yalçın Otağı kimdir?

Yalçın Otağı Hayatını Kaybetti-Yalçın Otağı kimdir?

15.08.2014 - 15:47 | Son Güncellenme:

Ateş Böceği Yalçın olarak bilinen sanatçı bir süredir tedavi görüyordu. Yalçın Otağı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Türk sinemasının komedyenlerinden Yalçın Otağı sevenlerini üzdü..

Yalçın Otağı Hayatını Kaybetti-Yalçın Otağı kimdir

Ateş Böceği Yalçın olarak bilinen sanatçı bir süredir tedavi görüyordu. Yalçın Otağı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Türk sinemasının komedyenlerinden Yalçın Otağı sevenlerini üzdü..

Haberin Devamı

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olan Ateş Böceği Yalçın, geçtiğimiz ay karaciğer yetmezliği nedeniyle hastanede yoğun bakıma alınmıştı. Marmaris’te bulunan Yücelen Hastanesi’nde tedavi gören Yalçın Otağı, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı ve hayata gözlerini kapadı. Ateş Böceği Yalçın’ın vefat haberi, tüm sevenlerini yasa boğdu.
Yalçın Otağı’nın eşi Lale Belkıs: "41 yıllık eşimi kaybettim. 41'inci senede nazar değdi, çok üzgünüm. 6 yıldır Yalçın'a çok iyi baktım. Son dört yıldır hep yatıyordu. Kendi istedi, yürümedi. Herkes biliyor ona bebekler gibi baktım, helal olsun. O Can Yücel ile birlikte Datça'yı çok severdi, ikimizin bir yatmamazı isterdi. Buradan yer aldık. Yalçın sirozdan öldü ama içki, sigara içmezdi. Her halde son zamanda yaşadıklarımıza üzüldü. Meslek olarak yaşadıklarımıza da üzüldü. Sanatçı duyarlılığından olsa gerek her şeye çok hassastı. Hiç kötü alışkanlığı yoktu, herkesle barışıktı. Çok iyi bir insandı. Benim dostumdu, arkadaşımdı, biz birbirimizi çok severdik. Onu hiç unutmayacağım." şeklinde duygularını dile getirdi.
Yalçın Otağı’nın cenazesi Cumartesi günü öğle namazını müteakip Datça’da toprağa verilecek.
Ateş Böceği Yalçın olarak Türk sinemasında üne kavuşan ünlü komedyen, “Ateş Böcekleri” olarak Ercan Bostancıoğlu ile beraber 1970 ve 1980’li yıllarda Zeki Müren, Bülent Ersoy, Behiye Aksoy, Gönül Yazar , Neşe Karaböcek ve Emel Sayın gibi ünlülerle beraber çalıştı. Yalçın Otağı en sonra “Çılgın Dersane Kampta” filmiyle ekranlara gelmişti.