Gündem Yalova'da AK Parti, Iğdır'da MHP seçim sonucuna itiraz etti

Yalova'da AK Parti, Iğdır'da MHP seçim sonucuna itiraz etti

02.04.2019 - 14:32 | Son Güncellenme:

AK Parti Yalova İl Teşkilatı Yalova Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına birleştirme tutanaklarında maddi hatalar olduğu gerekçesi ile itiraz ediyor. Iğdır'da ise Cumhur İttifakı'nın adayı MHP'li İsa Yaşar Tezel, HDP'li Yaşar Akkuş'un kazandığı yerel seçimin resmi olmayan sonuçları için İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

Yalovada AK Parti, Iğdırda MHP seçim sonucuna itiraz etti

Yalova’da AK Parti İl Teşkilatı, CHP’nin lehine sonuçlanan seçimlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. İl binasında bir araya gelen İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol ile Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, İstanbuldaki durumun kendilerinde de var olduğunu, birleştirme tutanaklarına sonuçların geçirilirken hatalar yapıldığını iddia ederek sonuçlara itiraz edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, hatalı ve eksik yazımlar tespit ettiklerini söyledi. Bağatar, "Aynı İstanbulda yaşanan olaya benzer nitelikte sandıklarımızın bazılarında tespit ettiğimiz yazım hataları ve birleştirme tutanaklarına geçirme esnasında AK Partinin oylarının örnek veriyorum 1102 Nolu sandıkta birazdan sizlerle de paylaşacağım AK Partinin almış olduğu 140 oya karşılık sandık birleştirme tutanağında AK Partiye 17 oy yazılmış. Bu ve buna benzer bir takım hatalardan dolayı rakamlarda ciddi miktarda Adalet ve Kalkınma Partisinin oyları kayba uğramıştır. Yine aynı şekil, örnek olması maksadıyla paylaşıyorum, 1124 Nolu sandıkta AK Parti 105 oy, altta ıslak imzaları da var. Fakat sandık birleştirme tutanaklarına baktığımızda AK Partye sıfır oy yazılmış. Sizler de takdir edersiniz sıfır oy alınması imkânsızdır. Diğer yanındaki sandıklarda aynı mahallede oy kullanılan sandıklarda ortalama 100-150 oy çıkarken, aynı İstanbul Belediye Başkan Adayımız Sayın Binali Beyin seçimde yaşandığı gibi benzer problemler yaşanmıştır. Bunlarla ilgili olarak bugün öğleden sonra seçim hâkimliğine itirazda bulunacağız" dedi.

Haberin Devamı

'MİLLETİMİZ HANGİ İSTİKAMETİ GÖSTERİRSE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR'

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise "Dün akşam Ömer Çelik Beyin sayın bakanımızın yapmış olduğu açıklamada da şu vurgu vardı: Şu an itiraz süreci seçimlerin tıpkı oy kullanma gibi hem hukuki bakımdan hem de seçim sisteminin parçasıdır. Vatandaşlarımız sandıklara giderek oy kullanmışlardır. Bu oylar başta teveccühten dolayı bizlere emanettir. Yüksek Seçim Kuruluna emanettir. Biz de siyasi partiler olarak bu emaneti takip etmekle yükümlüyüz. Burada sadece belediye başkanlığında değil belediye meclis üyeliğinin tespitinde de benze maddi hatalar birleştirme tutanakları oluştururken var. Tabi burada şunu vurguluyorum; Bizim bu değişiklikleri maddi hata olduğu için Yüksek Seçim Kurulu kabul edecektir. Bu YSKnın kabul ettikten sonra zaten az olan fark belediye başkanlığında daha da daralıyor. 244 sandık var, burada 1 oy değişikliği olduğu zaman sonucun doğrudan değişebileceği durumla karşı karşıyayız. Dolayısıyla seçim işleri ekibimiz, hukukçularımız çok titiz bir şekilde bir çalışma yaptılar. Dilekçemizi hazırladık. Bugün YSKya giderek başvurumuzu yapacağız. Biz hakkın, hukukun takipçisiyiz. Milletimiz hangi şekilde oy verdiyse bunu sandıkta takipçisiyiz. Yalova, gerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında gerekse de bizim belediye başkanlığı birleştirme tutanaklarında gözlemlediğimiz bu maddi hatalar bu duruma daha hassasiyetle, daha özenle yaklaşarak incelemelerin yapılması gerektiğini gözler önüne sermektedir. Ben inanıyorum ki hâkimler, seçim kurulu, en doğru kararı vererek seçimin adil bir şekilde neticelendirilmesini sağlayacaklardır. Biz de bugün birazdan giderek ilçe seçim kuruluna önce, sonraki süreci de takip etmek üzere itirazlarımızı yapacağız. Sonuç ne olursa milletimiz hangi istikameti gösterirse başımızın üstündedir ama bu demek değil ki şu an seçim bitti, şu an sonuç belli. Biz burada sonuna kadar her bir oyun takipçisi olacağız ve doğru bir şekilde neticelendirilmesi için süreci takip edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Milletvekili Meliha Akyol ise "Seçim iki aşama. Birincisi seçmenimizin oy kullanması, ondan sonra geri kalan kısmı onları koruyup doğru bir şekilde tasnif etmek, YSKya ulaştırmak. O da teşkilatların ve bizlerin en önemli görevi. Seçmenlerin iradesinin tam olarak ortaya çıkması için birinci vazifemiz bunun takipçisi olmak" dedi.

Haberin Devamı

Yalovada AK Parti, Iğdırda MHP seçim sonucuna itiraz etti

IĞDIR'DA DA İTİRAZ EDİLDİ

Iğdır'da, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, resmi olmayan sonuçlara göre, HDP'nin adayı Yaşar Akkuş, geçerli oyların yüzde 50,7'sini alarak, belediye başkanlığına seçildi.

Oyların yüzde 46,7'sini alan 'cumhur ittifakı'nın MHP'li adayı İsa Yaşar Tezel, usulsüzlük olduğunu savunup, sonuca itiraz ettiğini söyledi. İtiraz dilekçelerini vermek üzere MHP Merkez İlçe Başkanı Özcan Zoman ile birlikte İl Seçim Kurulu'na gelen Tezel, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğu inancıyla Iğdır Adliyesi'ndeyiz. Hazırlanan evrakımızı maddi delillerimizle birlikte İl Seçim Kurulu'na vereceğiz. Toplamda 4 itiraz dilekçesi maddi delilleri ile birlikte İl Seçim Kurulu'na sunacağız. Biz bağımsız yargının gücüne inanıyoruz. Şaibeli bir seçim vardır. Buna bağımsız yargımız tarafından müdahale edilerek, yeniden seçimin tekrarı, oyların sayımı konusunda çok ciddi delillerimiz vardır. Biz hukuka ve adalete inanıyoruz, hak yerini bulacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR'DE İTİRAZ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kesin olmayan sonuçlara göre, Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Yılmaz Büyükerşen 285 bin 588 oy alarak kazanırken, rakibi Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Burhan Sakallı ise 246 bin 486 oyda kaldı.

AK Parti İl Başkanlığı, İl Seçim Kuruluna oyların yeniden sayılması için itirazda bulundu. Odunpazarı ilçesinde de CHP'nin adayı Kazım Kurt 120 bin 279 oy, AK Parti'nin adayı Volkan Doğan ise 113 bin 139 oy aldı. Kesin olmayan sonucun ardından AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.

Tepebaşı ilçesinde ise Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ahmet Ataç 124 bin 259 oy, Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Hasan Tuç ise 90 bin 611 oy aldı. AK Parti İlçe Başkanlığı, oyların yeniden sayılması için Tepebaşı İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

ARDAHAN'DA İTİRAZ

AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, Ardahan'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi. Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Ardahan Belediye Başkanlığı ile Ardahan İl Genel Meclisi üyeliği seçimlerinde bazı sandıklardaki sonuçlara itirazda bulunduklarını belirtti. İtiraz ettikleri sandıklarda seçim sonucunu etkileyecek maddi hataların yapıldığını vurgulayan Aydın, "Bazı oylarda AK Parti bölümüne basılan çift mühür, iptal edilmiş. Örneğin 1024 No'lu sandık sonuç tutanağına göre oy kullanan seçmen 242, burada AK Parti'nin aldığı oy 101 ancak YSK tutanaklarına göre 14'tür. Bu ve benzeri sorunları tespit etiğimiz sandıklar için itirazda bulunduk. Bazı sandıklarda seçim sonucunu etkileyecek maddi hatalar yapılmıştır." ifadesini kullandı.

Aydın, itiraz edilen sandık listelerinin dilekçe ile Ardahan Merkez İlçe Seçim Kurulu'na verildiğini aktardı. Kentte kesin olmayan sonuçlara göre Ardahan Belediye Başkanlığını AK Parti'nin adayı Yunus Baydar ile yarışan CHP adayı Faruk Demir kazanmıştı.

ANTALYA'DA 19 İLÇE

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı oylarının yeniden sayılması için 19 ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi. Taş, sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Antalya Büyükşehir Belediye oylarının yeniden sayılması için 19 ilçede itiraz ediyoruz. Sahada cansiperane çalışan ve partimize oy veren kardeşlerimizin 1 oyunun dahi boşa gitmemesi için yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Milletin iradesine sahip çıkacağız." ifadelerini yer verdi.

AK Parti Erzurum'un 4 ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etti - AK Parti, Erzurum'un Karayazı, Karaçoban, Tekman ve Oltu ilçelerindeki seçim sonuçlarına itirazda bulundu

ERZURUM'DA 4 İLÇE

AK Parti Erzurum İl Başkanlığından alınan bilgiye göre, parti yetkilileri, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla, Karayazı, Karaçoban, Tekman ve Oltu'daki seçim sonuçlarına itiraz etmek için ilçe seçim kurullarına gitti. AK Partililer, seçim sonuçlarına itiraz etmek için hazırladıkları dilekçeleri ilçe seçim kurullarına verdi.

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre kentin Oltu ilçesinde BBP adayı Necmettin Taşçı, HDP'li adaylardan Karayazı'da Melike Göksu, Karaçoban'da Halit Uğun, Tekman'da Müzahit Karakuş seçimi kazanmıştı.

Yazarlar