Gündem Yangında vücudu yanıp, annesini kaybeden Okay, Ankara'ya gönderildi

Yangında vücudu yanıp, annesini kaybeden Okay, Ankara'ya gönderildi

29.01.2021 - 14:16 | Son Güncellenme:

Konya'da, elektrikli ısıtıcı nedeniyle çıktığı ihtimali üzerinde durulan yangında, komşular tarafından kurtarılan, ayakları ile vücudunun büyük bölümünde yanıklar oluşan Okay Yürür Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. İçeride mahsur kalan ve alevler söndükten sonra evin 2'nci katında cansız bedenine ulaşılan anne Hülya Yürür'ün otopsi işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Öte yandan anne Hülya Yürür'ün son anda minik Okay'ı pencereden komşulara sarkıtarak kurtardığı ortaya çıktı.

Yangında vücudu yanıp, annesini kaybeden Okay, Ankaraya gönderildi

Konya Merkez Karatay ilçesi Doğanlar Mahallesi Perçemli Sokak'taki 2 katlı evde, dün saat 09.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Evden yükselen dumanları gören komşularından bazıları, hortum ve kovalar ile alevlere müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada ailenin içeride mahsur kaldığını öğrenen komşuları, kendi kıyafetlerine su döküp, içeri girerek, minik Okay  (3),  ve dayısı Yusuf Yürür'ü kurtarmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Komşuları Yusuf Yürür'ü içeriden çıkarırken, birkaç kişi de pencere demirini aralayıp, anne Hülya Yürür'ün sarkıttığı minik Okay'ı kurtardı. Ayaklarında ve vücudunun büyük bölümünde yanıklar oluşan Okay, ambulansla yakındaki özel hastaneye kaldırıldı. Burada duran kalbi tekrar çalıştırılan Okay, Konya Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Hayati tehlikesi devam eden minik Okay, yapılan müdahalenin ardından Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. 

Evde mahsur kalan ve alevler söndürüldükten sonra 2'nci katta cansız bedenine ulaşılan Hülya Yürür'ün (24) ise otopsinin devam ettiği öğrenildi.  

'EVLADI İÇİN KENDİ CANINI FEDA EDEN BİR ANNE'

Konya'da, dün çıkan ev yangınında yaşamını yitiren Hülya Yürür'ün oturduğu Doğanlar Mahallesi'nin muhtarı Murat Kip, aile ile ilgili konuştu. Yürür'ün boşandığını ve maddi güçlük çektiğini anlatan Kip, "Yangında kurtulan minik Okay'ın babası cezaevinde. Rahmetli Hülya Yürür de eşinden boşanmıştı. Çocuğun sağlık durumu da iyi değil. Rahmetlinin engelli kardeşi var. Evladı için kendi canını feda eden bir anne. Mahalle halkı da cana yakın olduğu için can başla müdahale ettiler. Devlet büyüklerimiz geldi. Yanan evi yıkıp yerine yenisi yapalım" dedi.

TEYZESİ: HÜLYA'NIN İÇERİDE OLDUĞUNU BİLMİYORDUK

Hülya Yürür'ün halası Kimya Salıvır ise ''Baktım; Hülya'nın evi yanıyor, çocuğu cama demire yapışmıştı. Hülya'nın içeride olduğunu bilmiyorduk. Mahallemiz halkı da çocuğu pencereden alıp el arabasına bıraktılar" dedi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan Hülya Yürür'ün cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alınırken, kılınan namaz sonrası götürüldüğü Musalla Mezarlığı'nda toprağa verildi.