Gündem ‘Yanlış hesap Ankara’dan döner’

‘Yanlış hesap Ankara’dan döner’

02.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi; Ege ve Doğu Akdeniz’de tahriklerini sürdüren Yunanistan’a, Barış Kartalı olarak adlandırılan Havadan İhbar Kontrol(HİK) uçağının görev uçuşuna katılarak yanıt verdi.

‘Yanlış hesap Ankara’dan döner’

AYDIN HASAN Ankara - Akar, 2022’nin son günü olan cumartesi günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile “Doğu” adlı HİK uçağının görev uçuşuna katıldı.

Haberin Devamı

Üç saat süren görev uçuşunda Ege ve Doğu Akdeniz üzerinde kara, deniz ve hava unsurlarının faaliyetlerini havadan denetlendi. Akar, uçuş sırasında Ege ve Doğu Akdeniz’de seyir halindeki gemilerin komutanları, havadaki uçakların pilotları ve bazı kara unsurlarıyla “Barış Kartalı’ndan sesleniyorum” diyerek telsizle seslendi. Ege’deki ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere dikkat çeken Akar, “10 kilometrekarelik Meis Adası’na 40 bin kilometrekarelik deniz yetki alanı istiyor, uluslararası anlaşmalara aykırı olarak adaları silahlandırıyorlar. Biz bütün bunlara karşı büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle teyakkuz durumunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yanlış hesap Ankara’dan döner” dedi.

Akar ve komuta kademesi ardından Suriye’deki harekatların sevk ve idare edildiği Kilis’teki 6’ncı Kolordu ve Müşterek Özel Görev Kuvveti Komutanlığına bağlı Esas Komuta Yeri’nde yılın son akşam yemeğini Mehmetçik ile yemekhanede karavanadan yedi. Akar, Mehmetçiklerin yeni yılını kutlarken, sanatçı Esat Kabaklı da komandolar için sevilen türküleri seslendirdi.