Gündem Yargıtay’da başkan seçimi 4. tura kaldı

Yargıtay’da başkan seçimi 4. tura kaldı

26.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yargıtay’ın yeni başkanını belirlemek üzere yapılan seçimlerin ilk üç turu aralarında mecvut Başkan Mehmet Akarca’nın da bulunduğu beş adaydan hiçbiri salt çoğunluk olan 175 oy desteğine ulaşamadığı için sonuçsuz kaldı.

Yargıtay’da başkan seçimi 4. tura kaldı

Başkan Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle dün Yargıtay üyeleri sabah saat sekiz itibarıyla sandık başına gitti. Üyeler, 5 adayın katıldığı seçimde mevcut Başkan Akarca, Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal arasında oy tercihini yaptı. 348 olan Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan 175 oy desteğinin arandığı seçimde, dün gerçekleştirilen ilk üç turda hiçbir aday bu oy gücüne ulaşamadı.

Haberin Devamı

338 üyenin oy kullandığı ilk turun birincisi 88 oyla Akarca, 338 oyun kullanıldığı ikinci turun birincisi ise 94 oyla Kerkez oldu. Oy kullanan üye sayısının 337’ye düştüğü üçüncü turda ise, Akarca’ya 110, Kerkez ile Şentürk 96’şar, Albayrak 22, Tuncal ise 10 oy çıktı.

Üç aday yarışacak

Bu sonuçla, seçim bugün yapılacak dördüncü tur oylamasına kaldı. Seçimin dördüncü turunda, üçüncü turda en yüksek oyu alan Akarca ile 96’şar oy alan Kerkez ve Şentürk yarışacak. Eğer dördüncü ve beşinci tur oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamazsa bu defa seçim, yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla tekrarlanacak.