Gündem SGK Sorgulama İle SSK Hizmet Dökümü Bilgileri Ve SSK Prim Borç Sorgulama

SGK Sorgulama İle SSK Hizmet Dökümü Bilgileri Ve SSK Prim Borç Sorgulama

22.05.2015 - 15:17 | Son Güncellenme:

SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolayca öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işlemini yapmak ve SSK sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK Sorgulama İle SSK Hizmet Dökümü Bilgileri Ve SSK Prim Borç Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri sigorta mükelleflerine işlemlerinde oldukça önemli avantajlar ve fırsatlar sunuyor. Özellikle de dijital platformda sigorta mükellefleri artık SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gelişen internet teknolojisini en aktif biçimde kullanıyor olması sigorta mükelleflerinin son derece pratik bir şekilde pek çok sigorta işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de dijital teknolojinin her alanda ve her platformda insanlara önemli kolaylıklar ve yeni nesil avantajlar sunuyor olması vatandaşın yaşamının farklı alanlarındaki ihtiyaçlarına ve farklı isteklerine göre son derece pratik ve profesyonel çözümlerden yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmetleri aracılığı ile vatandaşlar artık pek çok kamu kurumu işlemini online olarak yapabilme kolaylığından yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz modern teknolojisini en aktif şekilde kullanarak vatandaşa önemli fırsatlar ve internet kolaylığını getirmekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile artık sigorta mükellefleri internet üzerinde sigorta işlemlerini sadece birkaç dakika içerisinde yapabilme fırsatını yakalıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile sigorta mükellefleri internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde 7 gün 24 saat SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital teknolojinin sağlamakta olduğu önemli kolaylıklar ile sigorta mükelleflerinin güncel sigorta bilgilerini oldukça pratik bir şekilde alabilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasında şifresiz olarak bu bilgilere ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital portal üzerinde hizmete açılan E-SGM uygulamasında bakım gerçekleştiriliyor olması sebebi ile sigorta mükellefleri tarafından E-SGM uygulamasına geçici bir süreliğine erişim sağlanamıyor. Bu sebep ile de sigorta mükellefleri SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini geçici bir süreliğine sadece e-Devlet sistemi üzerinden yapabiliyor. Dijital platformda yer alan türkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen e-Devlet sistemi üzerinde SGK sorgulama işlemlerini yapılabilmesi için sigorta mükelleflerinin tüm diğer e-Devlet hizmetlerinde olduğu gibi sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde bulunan e-Devlet sistemine giriş işlemlerini turkiye.gov.tr adresindeki ana sayfa üzerinde bulunan ‘sisteme giriş’ ekranından yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemine giriş işlemleri sırasında vatandaşın ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinde sigorta mükellefleri sisteme giriş işlemlerinin ardından kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerine yüksek güvenlik önlemleri ile ulaşabiliyor. Bunun için sigorta mükelleflerinin e-Devlet SGK sorgulama işlemlerini yapabilmelerini sağlayacak Sosyal Güvenlik Kurumu uygulaması e-Devlet sisteminin e-hizmetler kategorisindeki alfabetik sıralamalı kamu kurumları listesinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uygulamalarına erişim sağlayabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinde yer alan bu Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamalar listesi içerisinde SSK sorgulama işlemleri için sigorta mükelleflerinin bağlı bulundukları sigorta koluna göre seçimlerini yapmaları gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki sanal devlet portalı olan e-Devlet sisteminde sigorta mükelleflerinin hizmetine sunmuş olduğu uygulamalarını kullanarak SGK sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için sigorta mükelleflerinin bağlı bulundukları sigorta koluna göre uygun olan uygulamayı kullanmaları gerekiyor. Yani Sosyal Güvenli Kurumu çatısı altında yer alan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kollarının farklı prim ödemeleri ve emeklilik şartlarının bulunuyor olması nedeni ile sigorta mükelleflerinin bağlı bulundukları sigorta koluna göre seçim yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak e-hizmetler kategorisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uygulamalarını bulmaları ve örneğin SSK sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A hizmet bilgisi seçeneğine tıklamaları gerekiyor. Böylelikle güncel SSK bilgilerine kolay bir şekilde ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Sigorta mükellefleri e-Devlet sistemi sigorta sorgulama işlemleri sayesinde SSK sicil numarası, SSK prim ödeme gün sayısı, SSK hizmet süresi, SSK ilk işe giriş tarihi, SSK işe giriş ve çıkış tarihleri, SSK dönem bazında prim ödemeleri, müstahaklık durumu ve toplam kazanç gibi bilgilere tüm ayrıntılarıyla birlikte güncel şekilde erişim sağlayabiliyor.