Gündem Yarın hangi illerde okullar tatil? 8 Ocak birçok ilde eğitime kar engeli haberleri

Yarın hangi illerde okullar tatil? 8 Ocak birçok ilde eğitime kar engeli haberleri

07.01.2020 - 20:24 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde eğitime ara veriliyor. Peki yarın yurt genelinde hangi illerde okullar tatil? İşte haberler geldikçe güncellenen içeriğimizde 8 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verilen iller...

Yarın hangi illerde okullar tatil 8 Ocak birçok ilde eğitime kar engeli haberleri

2020 ile birlikte kara kış etkisini göstermeye başladı. İstanbul'da yağmur ve rüzgar hayatı olumsuz etkilerken Sivas, Eskişehir, Konya, Bilecik'te kar, yoğun bir şekilde yağıyor. Öğrenciler ve veliler şimdi sıklıkla "Okullar tatil mi?" sorusuna cevap arıyor.

ÇANAKKALE'NİN 2 İLÇESİNDE EĞİTİM ÖĞRETİME ARA

Çanakkale'nin Çan ve Yenice ilçelerinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verilecek. Öğrencilerin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla iki ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda 8 Ocak çarşamba günü eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.Engelli ve hamile kamu personeli de bir gün idari izinli sayılacak.

MERSİN'de 4 OKULDA EĞİTİM ÖĞRETİME ARA

Mersin'in Erdemli ilçesinde zemin katlarını su basan okul 1 günlüğüne tatil edildi. İlçede kar sebebiyle de 4 okul yarın için tatil edildi. Aşırı yağış sonrası sel ve su baskını riski bulunan sağlık meslek eğitimi verilen Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bugün için tatil edilmişti. İçerisinde öğrencilerin bulunmadığı okulda su baskını yaşandı. Okulun zemin katları ile okul bahçesindeki spor sahası sular altında kaldı. Erdemli Kaymakamı Avni Kula, beraberinde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve okul idaresiyle birlikte sınıf ve koridorlarda incelemede bulundu. Yapılan inceleme neticesinde okulun 1 günlük tatil edilmesine karar verildi. Öte yandan Sorgun, Güzeloluk, Sarıkaya, Tapureli okulları kar sebebiyle Karayakup ilk ve orta okulunun ise taşımalı eğitim alan öğrencilerine okullar yarın için tatil edildi.

KÜTAHTA'NIN MERKEZE BAĞLI KÖYLERİNDE BAZI OKULLAR TATİL

Kütahya kent merkezi ile merkeze bağlı köylerdeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi. Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, 2 gündür yoğun kar yağışı ve tipinin etkili şekilde devam ettiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 8 "İlimizde iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ilimiz merkezinde bulunan (köyler dahil) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün, yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında, 8 Ocak Çarşamba bir gün süreyle eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca eğitime ara verilen yerlerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik ağır hastalığı olanlar bir gün idari izinli sayılacaktır."

NİĞDE'NİN BİR İLÇESİNDEN TATİL HABERİ

Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı köylerde, kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın okullar tatil edildi. Ulukışla Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle taşımalı eğitim ve köylerde eğitim öğretime yarın ara verildiği bildirildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de aynı süre içerisinde idari izinli sayılacağı açıklandı.

Yazarlar