Gündem Yarına bırakırız ama yanına bırakmayız

Yarına bırakırız ama yanına bırakmayız

11.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye belki yarına bırakır ama ihaneti ve terörü kimsenin yanına kar bırakmaz. DAEŞ’inden FETÖ’süne, PKK’sından DHKP-C’sine kadar milletimizi hedef alan hiçbir illegal yapıya hayat hakkı tanımayacağız” dedi.

Yarına bırakırız ama yanına bırakmayız

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Mossad ajanlarına yönelik operasyonuna ilişkin, “İsrail’in ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir” dedi. 

Haberin Devamı

MİT’in Kale Yerleşkesi’nde düzenlenen, “MİT’in 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri”ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

KÜRESEL SATRANÇTA KURUCU AKTÖR: Etrafımız adeta bir ateş çemberiyle kuşatılmışken hem ülkemizi büyütmenin hem de devletimizin güvenliğini sağlamanın gayretindeyiz. Belirsizliğin arttığı bu dönemde ülkemiz ekonomik, askeri, diplomatik ve istihbari alandaki başarılarıyla adından söz ettirmektedir. Gelinen aşamada şu gerçeği hemen herkes kabulleniyor. Türkiye küresel satranç tahtasında oyun kurucu bir aktör olarak müessir güç konumunu günden güne pekiştirmektedir. Masada ve sahada güçlü Türkiye iddiamız artık tüm unsurlarıyla birlikte gerçeğe dönüşmektedir. 

Haberin Devamı

DÜNYA HAYRANLIKLA İZLİYOR: İHA ve SİHA’ların sembolü olduğu savunma sanayi hamleleri, bugün tüm dünyada hayranlıkla takip ediliyor. Bir dönem yüzde 80 oranında dışa bağımlı olduğumuz savunma sanayi bugün ülkemizin katma değeri en yüksek ihracat kalemi haline geldi. 2023 yılında 5,5 milyar dolar savunma ihracatı yaparak Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdık. Savunma sanayisinin yerli, milli ürün yelpazesi genişledikçe ordu ve emniyetle birlikte MİT Başkanlığının da imkan, kapasite ve kabiliyeti güçlendi. 

HESABI MİSLİYLE SORUYORUZ: İHA’ları etkin şekilde kullanan kurumlarımızın en başında MİT Başkanlığımız var. MİT, yaygın kaynak ağı ve ileri teknolojiye sahip imkanlarıyla teröristlere nefes aldırmıyor. Suriye ve Irak’taki nokta istihbari operasyonlarımızla PKK’nın sözde lider kadrosunu inlerinden çıkamaz hale getirdik. Artık istihbarat teşkilatımız bunların ayak takımlarıyla uğraşmıyor, tamamıyla lider kadrolarını yok etmenin gayretinde ve mücadele bu şekilde veriliyor. Şehitlerimizin hesabını teröristlerden misliyle soruyoruz, soracağız. 

DEVLETİMİZ ENSELERİNDE: Bölücü terör örgütüyle birlikte DEAŞ’a da çok ağır darbeler indirdik. DEAŞ’ın sözde lideri El Kureyşi, MİT tarafından Suriye’de etkisiz hale getirildi. Türkiye Cumhuriyeti belki yarına bırakır ama ihaneti ve terörü kimsenin yanına kar bırakmaz. DEAŞ’ından FETÖ’süne, PKK’sından DHKP-C’sine kadar milletimizi hedef alan hiçbir illegal yapıya hayat hakkı tanımayacağız. İster içeride ister dışarıda olsunlar, isterlerse Fizan’a kaçsınlar devletimizin nefesi sürekli teröristlerin ensesinde olacaktır. Türkiye Yüzyılı’nda, teröre ve teröriste kesinlikle yer olmadığının bilinmesini istiyorum. 

Haberin Devamı

CİDDİ BİR ZAFİYET: Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte kamu görevlileri arasında yabancı mesajlaşma uygulamalarının kullanımı da arttı. Söz konusu uygulamalardan resmi kurumlarımıza ait birçok bilgi, belge, not ve doküman da maalesef paylaşılıyor. Bu durumun bilgi güvenliği açısından ciddi bir zafiyet oluşturduğu açıktır. Avrupa ülkelerinin son dönemde bu uygulamaların kullanımı noktasında belli seviye ve görevlerdeki kamu personeline yönelik çeşitli kısıtlamaları hayata geçirdiğini görmekteyiz. 

‘Türkiye’yi tanıyacaksınız’

İSRAİL TEHDİDİNE NET CEVAP: MİT göğsümüzü kabartan operasyonlarıyla kazın ayağının öyle olmadığını tüm dünyaya gösteriyor. İsrail’in ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir. Tabii bu İsrail’i ciddi manada şaşırtmıştır. ‘Nasıl oldu da bunları toparladınız, bunları aldınız, yakaladınız’, vesaire gibi... Ya dur bakalım, bu, bu işin ilk adımı. Türkiye’yi tanıyacaksınız, hala tanıyamadınız ama tanımaya mahkumsunuz.

Haberin Devamı

‘Hiçbir kötülük cezasız bırakılmayacak’

MİT Başkanı İbrahim Kalın, “Kendine yeterlilik ve caydırıcılığın” çok boyutlu tehditler ve küresel kırılganlıklar çağında egemenlik ve bağımsızlığı korumak için iki temel hayati unsur olduğunun altını çizerek, bu iki unsur olmadan bir ülkenin bağımsız politika izlemesinin ve egemenliğini güvence altına almasının mümkün olmadığını söyledi. Kalın, “Caydırıcılık şu demektir: Bir kişi size taş attığında karşıdan kurşun geleceğini bilmeli ve daha taşı eline almadan iki defa düşünmelidir. Devlete ve millete yapılan hiçbir kötülük cezasız bırakılmayacaktır” dedi. Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayi alanında “kuantum sıçraması” yaparak küresel ölçekte caydırıcı bir güç olduğunun da altını çizen Kalın, “Haksız hiçbir eylem karşılıksız bırakılmayacaktır” dedi. Törende Erdoğan, MİT müzesinin açılışını da gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

‘Sandığa gölge düşürülmesine izin vermeyeceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Valiler Buluşması”na da katıldı. Valilere seslenen Erdoğan, “Bugüne kadar olduğu gibi 31 Mart’ta da sandığa gölge düşürülmesine hep beraber izin vermeyeceğiz. Bunu da adayların çalışmalarını hukuki sınırlar içinde rahatça yapabilmelerine yardımcı olarak, her vatandaşımızın seçim günü gönül rahatlığıyla oyunu kullanabilmesini sağlayarak, sandıklardaki oy sayımının güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini temin ederek, sonuçları ilanının ve sonrasındaki işlemlerin sağlıklı olarak işlediğinden emin olarak, velhasıl sürecin baştan sona sorunsuz, sıkıntısız emin bir şekilde yürümesini gözeterek öncelikle sizler yapacaksınız” dedi. Türkiye ne zaman kritik bir yol ayrımına gelse kirli senaryoların devreye girdiğine dikkat çeken Erdoğan, “Son günlerde sık sık karşımıza çıkmaya başlayan 28 Şubatvari müsamerelerin gerisindeki güçleri de, niyeti de gayet iyi biliyoruz. Bu bayat oyunların gayesi, bizi Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan uzaklaştırmaktır. Bugüne kadar başaramadılar, inşallah yine başaramayacaklar” diye konuştu.