Gündem Bakan Özer yeni eğitim öğretim yılı başlangıç tarihini duyurdu! Okullar ne zaman hangi tarihte açılacak?

Bakan Özer yeni eğitim öğretim yılı başlangıç tarihini duyurdu! Okullar ne zaman hangi tarihte açılacak?

28.06.2022 - 17:39 | Son Güncellenme:

Okullar ne zaman açılacak sorusu öğrenciler tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. 17 Haziran'da sona eren 2021-2022 eğitim öğretim yılının ardından öğrenciler yaz tatiline başladı. Henüz üzerinden 10 günlük bir sürecin geride kalmasına rağmen öğrenci ve veliler yeni eğitim öğretim yılının ne zaman başlayacağı sorusuna yanıt arıyor. Peki Yaz tatili ne zaman sona erecek? Okullar hangi tarihte açılacak?

Bakan Özer yeni eğitim öğretim yılı başlangıç tarihini duyurdu Okullar ne zaman hangi tarihte açılacak

Okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman sona erecek sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Öğrenci ve velileri yakından ilgilendiren sorunun yanıtı belli oldu. 17 Haziran tarihinde karnelerini alan ve yaz tatiline başlayan öğrenciler yeni eğitim öğretim yılı öncesinde dinlenip, tatilin tadını çıkarıyor. Peki 2022-2023 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Yeni eğitim öğretim yılı 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Öğretmenler 1 Eylül tarihinden itibaren mesleki çalışmalarına başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamada Eğitim öğretim yılı başlamadan bir hafta önce anaokulları ve birinci sınıflarla ilgili uyum eğitim haftası var.

Yani 5-9 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimi haftası olacak. Ara tatillerde yeniden adaptasyon ile ilgili şikayetler alıyoruz ancak ara tatil uygulaması önümüzdeki yıl da devam edecek. Bu konuda çok düşündük ama bir değişikliği gitmedik. Birinci dönem ara tatili 14-18 Kasım 2022 tarihinde, ikinci dönem ara tatili de Ramazan Bayramı ile birleştirilerek 17-20 Nisan’da gerçekleştirilecek. Yarı yıl tatili ise 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak.”