Gündem YDS başvuruları için son gün! YDS/1 başvurusu nasıl yapılır?

YDS başvuruları için son gün! YDS/1 başvurusu nasıl yapılır?

05.02.2019 - 09:44 | Son Güncellenme:

YDS başvuruları için bugün son gün. 30 Ocak'ta başlayan başvurular bugün gün bitimine kadar ÖSYM AİS üzerinden alınmaya devam edecek. Peki YDS/1 başvurusu nasıl yapılır?

YDS başvuruları için son gün YDS/1 başvurusu nasıl yapılır

YDS başvuruları sona eriyor. Binlerce adayı yakından ilgilendiren YDS sınavı için başvurular 30 Ocak'ta alınmaya başladı. ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden 6 Şubat Çarşamba gününe kadar başvurularını gerçekleştiriebilecek.

Haberin Devamı

YDS sınavı için başvuruların sona ermesinin ardından başvuru yapmayı unutan adaylar için ÖSYM tarafından geçtiğimiz yıllarda sunulmaya başlanan geç başvuru hizmeti ile adaylar 21 Şubat tarihinde geç başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. 1 gün sürecek olan geç başvuru süresinde adaylar başvurularını tamamladıktan sonra geç başvuru ücretini bankalara yatırdıktan sonra işlemlerini gün içerisinde tamamlayacak.

YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YDS sınavına başvurmak isteyen adaylar ais.ösym gov.tr adresi üzerinden başvuru işlemlerini TC kimlik numarası ve şifreleri ile gerçekleştirebilecek. Adaylar başvurularını tamamladıktan sonra YDS başvuru ücreti olan 120 TL'yi ilgili banka hesaplarına veya ÖSYM üzerinden gerekli aşamaları tamamlayarak başvuru ücretlerini ödeyebilecek.

Haberin Devamı

YDS SINAVI NE ZAMAN?

30 Ocak 6 Şubat tarihleri arasında alınan YDS sınavı 24 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. 10:00'dan sonra sınav salonlarına adaylar alınmayacak. 10:15'te başlayacak olan YDS sınavı 180 dakika sürecek.