Gündem YDS ne zaman, saat kaçta yapılacak? ÖSYM'den YDS adaylarına uyarı

YDS ne zaman, saat kaçta yapılacak? ÖSYM'den YDS adaylarına uyarı

17.04.2021 - 09:50 | Son Güncellenme:

YDS ne zaman yapılacak? ÖSYM tarafından uygulanacak olan 2021 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle bazı sınavların ertelenmesi ile birlikte YDS ertelendi mi sorusu da gündeme geldi. Peki YDS ertelendi mi? 2021 YDS ne zaman yapılacak? ÖSYM'den YDS'ye gireceklere saat uyarısı yapıldı.

YDS ne zaman, saat kaçta yapılacak ÖSYMden YDS adaylarına uyarı

ÖSYM tarafından uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) için geri sayım sürüyor. Peki, YDS ertelendi mi, ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

HANGİ SINAVLAR ERTELENDİ?

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 25 Nisan'da yapılacak Bursluluk Sınavı ertelendi. Sınavın ne zamana erteleneceği ise salgının seyrine göre belli olacak. Ayrıca 25 Nisan'da yapılacak Adaylık Kaldırma Sınavı da ertelendi.

ÖSYM'den ise Nisan ayında yapılacak sınavlarla ilgili erteleme kararı gelmedi.

YDS NE ZAMAN?

YDS 2021 18 Nisan 2021 tarihinde saat 10.15'te yapılacak. Sınavın sonuçları ÖSYM takvimine göre 11 Mayıs tarihinde erişime açılacak.

İŞTE ÖSYM'DEN YAPILAN HATIRLATMA

18 Nisan 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021 YDS/1 için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.
Adayın, sınava girebilmesi için Sınav Giriş Belgesi'ne ek olarak; fotoğraflı nüfus cüzdanını, T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunludur.

Haberin Devamı

YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ