Gündem YDS sonuçları açıklandı

YDS sonuçları açıklandı

05.10.2017 - 08:39 | Son Güncellenme:

YDS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Adaylar kullanıcı bilgileri ÖSYM sonuç açıklama sayfasından sorgulama yapabilecekler.

YDS sonuçları açıklandı

YDS için ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, sınav sonuçları ilan edildi. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler. Adayların adreslerine sınav sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak. ÖSYM internet sitesinden yapılan açıklama tebliğ niteliğindedir.

Haberin Devamı

YDS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YDS PUANININ GEÇERLİLİK SÜRESİ

İlkbahar ve sonbahar olarak yılda iki defa düzenlenen YDS sonucunda alınan puanlar, 5 yıl geçerlilik süresine sahiptir. 5 yıl sonunda YDS’ye girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri, alt seviyeye düşürülür. B seviyesinde bulunanlar, 80-89 aralığında puan alamazlarsa tazminatları C seviyesi üzerinden verilir. C seviyesinde bulunanlar da sınavdan 70-79 aralığında puan alamadıkları zaman tazminatları, alt seviyelere tazminat ödenmediği için kesilecektir.

YDS SEVİYELERİ

YDS sonucunda adayların alacakları puanlara göre seviyeler belirlenir. Belirlenen seviyeler yabancı dil tazminatlarının ne kadar olacağını gösterir. YDS, 100 tam puan üzerinden hesaplanır. Sınavda sadece adaylar tarafından verilen doğru cevaplar dikkate alınır. Sınav sonucunda yargı mercileri ya da ÖSYM Başkanlığı tarafından iptal edilmesine karar verilen sorular değerlendirme dışında tutulur ve geçerli soruların puan değerleri yeniden saptanarak hesaplama işlemi yapılır. Test hazırlanmayan diller için çeviriler, ÖSYM tarafından kurulan jüriler tarafından değerlendirilir. Sınavdan adayların alacakları puanlar ve bu puanlara karşılık gelen seviyeler şu şekildedir;

Haberin Devamı

50 - 59 puan aralığı E seviyesi,

60 - 69 puan aralığı D seviyesi,

70 - 79 puan aralığı C seviyesi,

80 - 89 puan aralığı B seviyesi,

90 - 100 puan aralığı A seviyesidir.

YDS YABANCI DİL TAZMİNATI

YDS sonucunda alınan puanlara göre seviyeler belirlendikten sonra, seviyelere göre de yabancı dil tazminatı için katsayılar belirlenir. Seviyeler ve bunlara ait katsayılar şu şekildedir;

Katsayı

- C grubu katsayısı 300

- B grubu katsayısı 600

- A grubu (90- 95 puan aralığı) katsayısı 900

- A grubu (96- 100 puan aralığı katsayısı 1200

YABANCI DİL TAZMİNATI KİMLERE ÖDENİR?

Yabancı dil tazminatı ödemesi yapılanlar;

- Hakimler, savcılar

- Mülki idare amirleri

- Daire Başkanı ve daha üst görevlerde bulunanlar

Haberin Devamı

- Dışişleri Bakanlığı meslek memurları

- Üniversitede öğretim elemanı olanlar

- Öğretmenler

- Tercüman ve mütercimler

Yabancı dil tazminatı için onay gerekmez ancak yabancı dil tazminatı alımı için, yabancı dil bilgisinden yararlanılıp yararlanılmadığına dair ita amirinden onay alınması şartı getirilmiştir.