Gündem YDS sonuçları açıklandı! YDS sınav sonucu sorgula

YDS sonuçları açıklandı! YDS sınav sonucu sorgula

26.04.2018 - 11:21 | Son Güncellenme:

YDS sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının sonuçlarını erişime açtı. Adaylar ÖSYM AİS üzerinden sonuçlarını görüntüleyebilecek.

YDS sonuçları açıklandı YDS sınav sonucu sorgula

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan YDS sınavına katılan adayların sabırsızlıkla beklediği sonuçlar belli oldu.

Haberin Devamı

Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nın (YDS) sonuçları, yüksek lisans programlarına giriş için kullanılabileceğinden, lisans programı mezunları ile lisans programlarında okuyan öğrenciler tarafından da kullanılabiliyor. YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekiyor

YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI

1 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (2018-YDS İlkbahar Dönemi) değerlendirilme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar sınav sonuçlarına, 26 Nisan 2018 tarihinde saat 13.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

Haberin Devamı

YDS SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden ve mobil uygulamalarından giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilirler.