Gündem Yenilgi tesellisi diğer Afrikalılardan

Yenilgi tesellisi diğer Afrikalılardan

16.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yarı finale kalan ilk Afrika ülkesi Fas, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Fransa’ya 2-0 yenildi. Takımlarını son ana kadar stattaymış gibi destekleyen İstanbul’daki Faslılar yenilgiyle büyük üzüntü yaşadı. Onları teselli edenler de Afrikalılar oldu.

Yenilgi tesellisi diğer Afrikalılardan

Gülden Çoktan - Dünya Kupası’nın sürpriz takımı Fas, 2022 Dünya Kupası yarı finalinde Fransa 2-0 yenilerek elendi. Milliyet ekibi olarak yarı final karşılaşmasını İstanbul’da yaşayan Faslılarla Beyoğlu, Taksim’deki kafelerde izledi. Nefeslerin tutulduğu, heyecanın dorukta olduğu karşılaşmayı izleyenlerin arasında Faslılar kadar farklı ülkelerden Afrika vatandaşları da vardı. Nefeslerin tutulduğu maçın ikinci yarısında heyecan doruktaydı. Fas Milli Takımı’nın yediği goller sonrası futbolseverlerin üstüne büyük bir hüzün çöktü. Hakem maçın bitiş düdüğünü çalarken taraflardan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Maç sonucuna üzülen Faslıların büyük bir bölümü milli takımın Dünya Kupası’na yarı finale yükselmesinin gururunu yaşadıklarını söyledi. Onlar, kazanan kim olursa olsun bu yılki dünya kupasında gönüllerin şampiyonunun Fas olduğu görüşündeydi. Takımlarının kaybetmesine üzüldüklerini söyleyen Fas taraftarları, takımlarının saha da çok güzel oynadığını ve emek harcadığını söyledi. Taraftarlar, bir dahaki Dünya Kupası’nda Fas’ın kazanacağına emin olduklarını ifade etti.

Ürdün’lü Mashhour Salem de maçı izleyenler arasındaydı. İstanbul’a tatile geldiğini anlatan Salem, “İki gün önce İstanbul’a ailemle tatile geldim. Faslı değilim ama biz de bir Afrika ülkesiyiz. Destek olmak için geldik” derken, eğitim için İstanbul’da Ali Algallal da “Dört yıldır İstanbul’da yaşıyorum. İlk defa bir maç için bu kadar çok heyecanlandım. Kazanmak isterdik ama yenildik. Yine de insan gurur duyuyor. Futbol maçında tüm Afrika ülkeleri tek yürek oldu. Gurur verici. Gönüllerde şampiyonlar” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Keşke kazansaydık’

Ülkesinin maçı kazanmasını çok istediğini söyleyen Ikram’s Kobba da “Fransa güçlü bir takımdı. 7 aydır Türkiye’deyim. Burada çalışıyorum. Ailem Fas’ta yaşıyor. Ülkemin takımının yarı finale yükselmesi bile gurur verici. Yenildiği için üzüldüm. Maç çok heyecanlı geçti ama keşke kazansaydık, daha da güzel olurdu” dedi.