Gündem Yer: Beylikdüzü! Sahili işgal eden lüks siteye vatandaşlardan tepki

Yer: Beylikdüzü! Sahili işgal eden lüks siteye vatandaşlardan tepki

27.05.2024 - 09:57 | Son Güncellenme:

Beylikdüzü’nde sahil yolunu işgal eden lüks siteye, vatandaşlar tepki gösterdi. Sitenin işgali nedeniyle sahil şeridine giremeyen vatandaşlar, yetkililerden soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

Yer: Beylikdüzü Sahili işgal eden lüks siteye vatandaşlardan tepki

Yaz aylarının gelmesiyle, gözler bir kez daha sahil kenarlarındaki işgallere çevrildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada deniz kenarını işgal eden yapılara izin vermeyeceklerini ve sıkı bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin birçok sahil bölgesinde yaşanan işgallerin bir örneği de İstanbul Beylikdüzü'nde göze çarptı. Beylikdüzü Dereağzı Mahallesinde bulunan özel site, vatandaşların yürüyerek sahile gidebileceği tek yürüyüş noktasını çit ve duvar örerek kapattı. Sitenin yürüyüş yolunu kapatması nedeniyle vatandaşların kumsala inmelerine engel olduğu görüldü. Yapılan işgal havadan dron ile görüntülendi. Görüntülerde, sitenin yaşam vadisinden sahile tek iniş yolu olan alanı çitlerle kapattığı görüldü.

Yer: Beylikdüzü Sahili işgal eden lüks siteye vatandaşlardan tepki

SİTENİN İŞGALİ, ÇEVREDE YAŞAYAN VATANDAŞLARI DA İSYAN ETTİRDİ.

Derya Uzunköprü isimli mahalle sakini, "Burayı yürüyüş yapmak için kullanan çok sayıda vatandaş var. Ben de onlarda biriyim. Temiz bir hava almak istiyoruz ama yaya yolunu da kapattıkları için kumsala ulaşamıyoruz. Bu müdahale edilmesi gereken bir sorun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bir başka mahalle sakini ise "Biz ailece hafta sonları gelip yürüyüş yapıyoruz. Sahile inen bir parkur var ama sol tarafta siteler burayı kapatmış durumda. Aynı zamanda atıl bir durumda burası. Herhangi bir şekilde yararlanamıyoruz" ifadelerini kullandı.