Gündem Yeşil Sol ve HDP’den ‘desteğe devam’ kararı

Yeşil Sol ve HDP’den ‘desteğe devam’ kararı

26.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

HDP ve Yeşil Sol Parti, Kılıçdaroğlu ile Özdağ’ın imzaladığı 7 maddelik protokol ile birlikte gündeme gelen “kayyum” tartışmasından sonra, ikinci tura ilişkin değerlendirmesini gözden geçirdi.

Yeşil Sol ve HDP’den ‘desteğe devam’ kararı

ANKARA Milliyet  - Partilerin, Kılıçdaroğlu’na ilk turda verdikleri desteği geri çekip çekmeyeceği merak edilirken, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Sözcüleri İbrahim Akın ve Çiğdem Kılıçgün Uçar birlikte kameraların karşısına geçerek desteğe devam açıklaması yaptı. 

Haberin Devamı

Protokole atıf yapılan açıklamada “Kürtlerin politik iradesine kayyumlar yoluyla ipotek koyanlar, aynı zamanda bütün Türkiye halklarının haklarına ve özgürlüklerine de ipotek koyanlardır” denildi. Ayrıca, göçmen ve mültecilerin bazı kesimler tarafından siyasi çıkarlara alet edildiği belirtilerek, bunun yanlış ve insani olmadığı ifade edildi. Açıklamada “28 Mayıs’ta milyonlarla birlikte başarabileceğimize, tarihin akışını hep birlikte demokratik değişim yönünde çevirebileceğimize dair umudu büyütüyoruz. Bizler inanıyoruz, sizler de inanın. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz. Mutlaka, ama mutlaka bizler kazanacağız” denildi.

Yazarlar