Gündem Sokağa çıkma yasağında (yılbaşı yasakları) kargolar çalışıyor mu, sokağa çıkma yasağı olan günlerde kargolar açık mı, kapalı mı?

Sokağa çıkma yasağında (yılbaşı yasakları) kargolar çalışıyor mu, sokağa çıkma yasağı olan günlerde kargolar açık mı, kapalı mı?

01.01.2021 - 03:06 | Son Güncellenme:

Kargolar yasaklarda kapalı mı? Yılbaşı yasağı gereği 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. İlki 31 Aralık Cuma akşamı 21.00'de başlayacak olan kısıtlamalar sırasında kargo bekleyenler veya kargo gönderecek olanlar kargoların çalışıp çalışmadığını aratıyor. Kargolar 4 gün yılbaşı yasağında çalışıyor mu, açık mı? Kargolar saat kaça kadar dağıtım yapıyor?

Sokağa çıkma yasağında (yılbaşı yasakları) kargolar çalışıyor mu, sokağa çıkma yasağı olan günlerde kargolar açık mı, kapalı mı

Sokağa çıkma kısıtlaması İçişleri Bakanlığı genelgesi ile duyurulmuştu. Koronavirüs salgının ilerlememesi adına yılbaşı yasağı gündeme gelmişti. 31 Aralık yılbaşı gecesi de dahil olmak üzere 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yasaklarda kargolar dağıtıma çıkacak mı? 4 gün yasakta kargo firmaları açık mı, dağıtım yapıyor mu? İşte detaylar....

Haberin Devamı

YILBAŞI YASAĞINDA KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

Koronavirüs nedeniyle yılbaşı haftasında 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması İçişleri Bakanlığı genelgesiyle ilan edildi. Genelgede yasaklardan muaf olan kişiler ve iş yerleri de belirtildi. Hafta sonu günlerini cumartesi ve pazarı da içine alan 4 gün yasakta kargo alacaklar kargoların açık olup olmadığını merak ediyor. Bakanlığın genelgesinde yer alan bilgiye göre kargolar ve kargo firmalarında çalışanlar kısıtlamalardan muaf olacak.

4 GÜN YASAKTA KARGOLAR SAAT KAÇA KADAR DAĞITIM YAPIYOR?

yılbaşında uygulanacak kısıtlamalar, hafta sonu hayata geçirilen yasaklarla aynı esaslara tabii olacak. Buna göre kargoların çalışma saatleri, firmaların belirlediği saatlere uygun olarak devam ediyor. İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer alan madde şöyle:

Haberin Devamı

Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar,

Kargo, su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım şirketleri ve çalışanları, sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak. Böylece sokağa çıkma yasağında kargolar dağıtım yapabilecek. Ancak firma, sipariş verilen platform gibi detaylar çalışma saatlerinde etkilidir.