Gündem Yıllara göre asgari ücret tutarları... Asgari ücret ne kadardı, ne kadar oldu?

Yıllara göre asgari ücret tutarları... Asgari ücret ne kadardı, ne kadar oldu?

02.12.2019 - 11:30 | Son Güncellenme:

Her yıl ocak ayında asgari ücret çalışanlarına belli oranda zam yapılıyor. Aralık ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu aldığı kararı halka açıklıyor. Yeni yıla girerken zam oranının ne kadar olağı merak edilirken bir yandan da yıllara göre asgari ücret tutarları araştırılıyor. İşte "Asgari ücret ne kadardı, ne kadar oldu?" sorusunun yanıtı...

Yıllara göre asgari ücret tutarları... Asgari ücret ne kadardı, ne kadar oldu

Aralık ayı milyonlarca asgari ücretli çalışan için zam anlamına geliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında toplantılar gerçekleştirip asgari ücreti belirliyor. Bugün ilk toplantı gerçekleşecek. Bu nedenle asgari ücret konusu kamuoyunun gündeminde... Bir yandan yapılacak zammın oranı araştırılrken bir yandan da yıllara göre asgari ücret tutarları merak ediliyor.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET NE KADARDI, NE KADAR OLDU? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ


ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği 5’er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Bu komisyonda, işveren tarafını TİSK, işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş temsil ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında gerçekleştirilen ilk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine Bakanlıkta yapacak. Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.