Gündem YKS ek tercihleri başladı mı? Ne zaman başlayacak?

YKS ek tercihleri başladı mı? Ne zaman başlayacak?

02.09.2019 - 09:55 | Son Güncellenme:

Eylül ayının içindeyiz ve üniversite adaylarının YKS ek tercih beklentileri iyice armış durumda... Adaylar her gün ÖSYM'den ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'den bir açıklama bekliyor. Adayların sık sık yönelttiği soru ise şöyle: YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS ek tercihleri başladı mı Ne zaman başlayacak

 

YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak? On binlerce üniversite adayı bu soruya yanıt bulmaya çalışıyor. Eylül ayına yeni girdiğimiz bugünlerde heyecan katsayısı tavan yapmış durumda... Adaylar kalan yaklaşık 70 bin kontenjan için bir tercihte bulunacak. Bu nedenle beklentiler büyük ve sabırsızlıkla bir duyuru bekleniyor.

Haberin Devamı

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

ÖSYM ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'den YKS ek tercihleri konusunda yapılan bir açıklama yok. Geçen sene YKS tercih sonuçları 31 Ağustos'ta açıklanmış ek yerleştirme tercihleri 13 Eylül'de başlamıştı. Aradaki 13 günlük süre ele alındığında bu sene YKS ek yerleştirme tercihlerinin 19 Ağustos'ta başlaması bekleniyordu. Fakat Üniversite kayıtlarının 19-23 tarihleri arasında alınmış olması nedeniyle ek tercihlerin yeni hafta ile birlikte başlaması bekleniyor.