Gündem 2021 YKS geç başvuru ücreti ne kadar? YKS geç başvuru tarihleri...

2021 YKS geç başvuru ücreti ne kadar? YKS geç başvuru tarihleri...

06.03.2021 - 10:30 | Son Güncellenme:

YKS başvuruları sona erdi. 26 Haziran tarihinde yapılacak olan 2021 YKS için geri sayım sürerken başvuru tarihleri arasında başvuru işlemlerini gerçekleştiremeyen adaylar geç başvuru tarihini araştırıyor. Peki, YKS geç başvuru ücreti ne kadar? Ücretler ne zaman yatırılacak? İşte YKS geç başvuru ile ilgili merak edilenler.

2021 YKS geç başvuru ücreti ne kadar YKS geç başvuru tarihleri...

YKS 2021 başvuruları 2 Mart tarihinde sona erdi. Başvuru ücretleri için son ödeme tarihi ise 3 Mart'tı. ÖSYM tarafından Haziran ayında düzenlenecek olan YKS için geç başvuru tarihi ne zaman? Başvuruları kaçıran adaylar geç başvuru tarihlerini ve ücret ödeme gününü araştırıyor.

Haberin Devamı

YKS GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

YKS geç başvuruları 17 Mart 2021'da başlayacak 18 Mart 2012 23.59'da sona erecek. Ücretler de bu süre içerisinde ödenmesi gerekiyor.

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YKS başvurularında her sınav için 90 TL olan başvuru ücreti geç başvurularda yüzde 50 artırımlı olarak ödenecektir.

YKS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILIYOR?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Haberin Devamı

2021 YKS NE ZAMAN?

YKS üç oturumda yapılmaktadır. 1 Oturum TYT (Temel Yeterlilik Testi) 26 Haziran Cumartesi saat 10.15'te yapılacak. Oturum 135 dakika sürecek.

2. Oturum AYT (Alan Yeterlilik Testi) 27 Haziran 2021 Pazar saat 10.15'te yapılacak. Oturum 180 dakika sürecek.

3. Oturum YDS (Yabancı Dil Testi) 27 Haziran 2021 Pazar saat 15.45'te başlayacak. Oturum 120 dakika sürecek.

HES KODU UYARISI

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.