Gündem YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2022 YKS sonuç tarihi!

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2022 YKS sonuç tarihi!

29.06.2022 - 17:39 | Son Güncellenme:

YKS sonuçları için heyecanlı araştırmalar sürüyor. Bu yıl üniversite sınavına 3 milyon 243 bin 425 aday başvurdu. ÖSYM tarafından uygulanan üniversite sınavı YKS (TYT - AYT - YDT) için sonuç araştırması başladı. 2022 ÖSYM sınav takviminde YKS sonuçları tarihi yer aldı. Üniversite adayları ise YKS sonuçları ne zaman açıklanacak öğrenmek için arayışa geçti. Peki YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olur? İşte 2022 YKS sonuçları öğrenme ekranı...

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2022 YKS sonuç tarihi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) üç ayrı oturumda uygulandı. İlk Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT), üçüncü oturum ise Yabancı Dil Testi (YDT) oldu. YKS 2022 üniversite sınavına 3 milyon 243 bin 425 aday başvuruda bulundu. TYT 18 Haziran'da tamamlandı, AYT ve YDT ise 19 Haziran'da uygulandı. Bugünlerde ise YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu ilgi görmeye başladı. İşte ÖSYM'den YKS sonuçları tarihi...

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları ÖSYM'nin sınav takvimindeki bilgiye göre 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

Sınav Sonuçları Nasıl Duyurulacaktır?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı
TYT puanı ve başarı sırası varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları
Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2022 YKS sonuç tarihi



ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Haberin Devamı

Sınav Sonuçları Nasıl Kullanılacaktır?

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebileceklerdir. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyeceklerdir.

YKS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ