Gündem YÖK Atlas giriş: YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

YÖK Atlas giriş: YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

29.07.2021 - 07:17 | Son Güncellenme:

YÖK Atlas tercih robotu ile üniversite yerleştirme ile ilgili merak edilen tüm detaylara ulaşmak mümkün. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından YÖK Atlas giriş nasıl yapılır, tercih robotu nasıl kullanılır araştırılıyor. YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Peki, YÖK Atlas nedir?

YÖK Atlas giriş: YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır

Üniversite tercihi yapacak olan adaylar YÖK Atlas tercih robotu ile ilgili ayrıntıları merak ediyor. YÖK Atlas ile tercih yapmak çok daha pratik hale geliyor. Tercih robotu her yıl YKS program ve kontenjanlar kılavuzunun yayınlanması ile birlikte güncelleniyor. Tercih sihirbazı, Meslek Atlası, Net Sihirbazı, Tercih Listem gibi birçok seçenek YÖK Atlas tercih robotunda yer alıyor.

Haberin Devamı

YÖK ATLAS NEDİR?

YÖK Atlas ile üniversite adayları, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha kolay ve sağlıklı adımlar atabiliyor. YÖK Atlas tercih sihirbzı ile önceki senelerin lisans ve önlisans taban puanları ve kontenjan durumlar görüntüleniyor.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

“Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ