Gündem YÖK’te koordinasyon ve danışma kurulları kuruyor

YÖK’te koordinasyon ve danışma kurulları kuruyor

07.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim programlarında kontenjan planlamasından istihdam odaklı politikaların oluşturulmasına kadar çeşitli alanlarda çalışmalar yapmak üzere Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu kurulacak.

YÖK’te koordinasyon ve danışma kurulları kuruyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca hazırlanan Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu’na Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre Danışma Kurulu, yükseköğretim alanındaki istihdam odaklı politikaları oluşturmak ve geliştirmek üzere çalışmalar yapacak. Kurul, yeni açılacak eğitim programları için asgari koşulları belirleyecek ve eğitim programları kontenjanlarının planlanması kapsamında yerel, bölgesel ve ulusal düzeydeki ihtiyaç analizlerini yapacak. Danışma Kurulu’nun başkanlığını, YÖK Başkanı yapacak. Kurul, başkanın dışında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini temsilen görevlendirilen yedi üyeden oluşacak. Danışma Kurulu üyelerinin görev süresi 3 yıl olacak.
Meslek Yüksekokulları Koordinasyon Kurulu ise meslek yüksekokulları ve programların açılmasına yönelik standartların belirlenmesi, mevcut programların geliştirilmesi, izlenmesi, mezunların istihdamı ile lisans tamamlama süreçlerine ilişkin görüş ve önerilerde bulunacak. l ANKARA Milliyet

Haberin Devamı