Gündem YÖKDİL/2 sınav sonuçları AÇIKLANDI! YÖKDİL/2 sınav sonucu sorgulama ekranı...

YÖKDİL/2 sınav sonuçları AÇIKLANDI! YÖKDİL/2 sınav sonucu sorgulama ekranı...

17.09.2021 - 16:35 | Son Güncellenme:

YÖKDİL/2 sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından 29 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL/2 sınavının tamamlanmasının ardından sonuçların açıklanacağı tarihi merak eden adaylara sevindiren haber ÖSYM'den geldi. YÖKDİL/2 sonuçları az 16:00'da ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı.

YÖKDİL/2 sınav sonuçları AÇIKLANDI YÖKDİL/2 sınav sonucu sorgulama ekranı...

YÖKDİL/2 sonuçları açıklandı. Binlerce adayı yakından ilgilendiren YÖKDİL/2 sonuçları az önces ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. YÖKDİL/2 sonuçları 16:00'dan sonra adaylar sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifreleri ile sorgulama yapabilecek.

Haberin Devamı

YÖKDİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'DEN YÖKDİL/2 AÇIKLAMASI

29 Ağustos 2021 tarihinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavına (2021-YÖKDİL/2) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup, İngilizce Sağlık Bilimleri Testi Temel Soru Kitapçığındaki 71 numaralı sorunun “B” olarak girilmiş doğru cevabın “A” olarak düzeltilmesine karar verilerek değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 17 Eylül 2021 tarihinde saat 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Haberin Devamı