Gündem YÖKDİL sınav giriş belgeleri yayımlandı! YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama

YÖKDİL sınav giriş belgeleri yayımlandı! YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama

05.03.2019 - 07:35 | Son Güncellenme:

2019 YÖKDİL sınav giriş yerleri adayların erişimine sunuldu. 10 Mart'da gerçekleştirilecek olan YÖKDİL sınavı için adaylar sınav giriş belgelerine 4-9 Mart tarihleri arasında sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresi üzerinden ulaşabilecek.

YÖKDİL sınav giriş belgeleri yayımlandı YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama

YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir. Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacaktır.

Haberin Devamı

YÖKDİL SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU

YÖKDİL sınav giriş yerleri 4 Mart'ta belli oldu. Adaylar sınav giriş yerlerini 'yokdil.yok.gov.tr' adresinden giriş yapılarak sorgulanabilecek.

SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

Sınav, 10 Mart 2019 Pazar günü saat 14.00’te tek oturum halinde gerçekleştirilecektir. Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir

SINAV NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

Haberin Devamı

Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.