Gündem Yollarda denetim kuyruğu

Yollarda denetim kuyruğu

02.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde tam kapanmanın 2’nci günü sokaklar sessiz kaldı. Polis ekiplerince oluşturulan kontrol noktalarında ise sabah saatlerinde zaman zaman araç kuyrukları oluşurken, “Muafım ama belgem yok” bahanesi cezadan kurtaramadı

Yollarda denetim kuyruğu

HABER MERKEZİ - İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni tedbir kararları çerçevesinde tam kapanmanın uygulandığı ikinci günde de cadde ve sokaklar kısıtlamadan muaf olanlara kaldı.

Haberin Devamı

Kovid-19 ile mücadele kapsamında, ülke genelinde 29 Nisan saat 19.00’da başlayan tam kapanma döneminin ikinci günü Başkent’te sessiz geçti. Ankara’nın özellikle işlek yerlerinde kontrol noktaları oluşturan polisler, vatandaşların istisna kapsamında yer alıp almadığına ilişkin denetim yaptı. Kent genelinde araç yoğunluğunun düne göre nispeten az olduğu, şehrin merkezi noktalarından Ulus Meydanı’nda ise az sayıda kişi bulunduğu görüldü.

Bursa’da normal şartlarda yoğunluk yaşanan meydan, cadde ve yollar dün sessizliğe büründü. Polis ekipleri, kentin birçok noktasında uygulama gerçekleştirirken, İnegöl ilçesinde taksiyle seyahat eden Recep N. (44) ile oğlu Furkan N.’nin (22) denetime takıldı. Hırsızlık suçundan arandığı belirlenen ve gözaltına alınan baba ile oğluna, koronavirüs tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 6 bin 300 TL ceza uygulandı.

Haberin Devamı

‘Muafım ama belgem yok’

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde eski İzmit-İstanbul yolunda denetim yapan jandarma ekipleri, araçları durdurup, sürücülerin ve yolcuların izin belgelerini kontrol etti. Kısıtlamadan muaf olduklarını belirten ve belgeleri gösteremeyen kişilere ise cezai işlem uygulandı.

Bolu’nun doğu ve batı girişlerindeki kontrol noktalarıyla otoyol çıkışları ve ilçelere bağlantı yollarında denetim noktaları oluşturan polis, sürücü ve yolcuların seyahat izinlerini kontrol etti. Araç kuyruğu oluşan noktalarda sürücülerin tepkili olduğu görüldü.

Edirne’de izinli olanlar ve zaruri ihtiyaçlarını giderenlerin dışında kısıtlamaya büyük ölçüde uyulduğu gözlenirken, iki gün önce yoğunluğun yaşandığı cadde ve meydanlar boş kaldı.

Pozitif çıktı

Düzce’de denetimler artırılırken, Kovid-19 testi pozitif çıkan ve karantinada olması gereken 51 yaşındaki B.S., Çilimli ilçesine bağlı Hacıkadirler köyünde gezerken devriye görevi yapan jandarma ekiplerince yakalandı. Yurda yerleştirilen B.S.’ye 3 bin 490 lira ceza uyguladı.

Adana ve Mersin’de de vatandaşların sıklıkla tercih ettiği caddelerde kısıtlama nedeniyle sakinlik oluştu. Kıyı şeridindeki oturma grupları, koşu ve bisiklet yollarının yanı sıra vatandaşların denize girdikleri kumsallar da boş kaldı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’da tam kapanmada muaf olanların dışında vatandaşların yasaklara uydukları gözlenirken, tarihi Balıklıgöl yerleşkesi en sessiz günlerini yaşadı. Belgesi olmayanlar ise polis ekiplerinin yazdığı cezadan kaçamadı.

 

Yollarda denetim kuyruğu

Denize giren 17 kişiye ceza

Muğla’nın Datça ilçesinde denetimlerini artıran polis ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edip denize giren 17 kişi hakkında tutanak tuttu. Denizden çıkarılan Melih B., “Az ileride denize girenleri görünce, ben de denize girip yüzdüm. Meğer onlar turistmiş” diyerek kendisini savunsa da cezadan kaçamadı.

Antalya’da ise tam kapanmanın ikinci gününde meydan ve sokaklar boş kalırken, Konyaaltı Sahili kısıtlamadan muaf tutulan az sayıda turisti ağırladı. Polis ekipleri ise, denize girip, güneşlenen turistlere kimlik ve pasaport kontrolü yaptı.