Gündem Yüksek ve çok yüksek riskli iller neler? İşte, yüksek riskli iller sıralaması ve renkleri

Yüksek ve çok yüksek riskli iller neler? İşte, yüksek riskli iller sıralaması ve renkleri

01.03.2021 - 21:23 | Son Güncellenme:

Yüksek riskli ve çok yüksek riskli iller, vatandaşların aramalarına konu oldu. Kademeli normalleşme sürecinde düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma yasakları kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli iller bu kategorinin dışında yer aldı. Öte yandan Fahrettin Koca illerin risk haritasını paylaştı. Vatandaşlar, yüksek riskli iller hangileri, çok yüksek riskli iller neler? merak ediyor.

Yüksek ve çok yüksek riskli iller neler İşte, yüksek riskli iller sıralaması ve renkleri

Kabine toplantısı ardından beklenen normalleşme adımları geldi. Kafe ve restoranlar açılırken hafta sonu yasakları da düşük ve orta riskli illerde kalkıyor. Yüksek ve çok yüksek iller böylelikle araştırılmaya başladı. Turuncu ve kırmızı renklerle ifade edilen iller hangileri? İşte, riskli iller sıralaması...

Haberin Devamı

YÜKSEK RİSKLİ İLLER NELER?

Turuncu kod ile gösterilen yüksek koronavirüs riski olan iller; 100 binde 36-100 arası vaka görülen illerdir. Buna göre;

 İstanbul ve İzmir'in yanı sıra Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan, Kovid-19 vakaları bakımından yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

Yüksek ve çok yüksek riskli iller neler İşte, yüksek riskli iller sıralaması ve renkleri

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Çok yüksek koranavirüs risk olan iller de; 100 binde 100’ün üstünde vaka görülen iller olarak biliniyor. 

Kovid-19 vakalarına göre, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman, çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride açıklandı.