Gündem Yunanistan’dan algı operasyonu

Yunanistan’dan algı operasyonu

10.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada bir Yunan gazeteci tarafından, “Yunan savaş uçağının, Türk savaş gemisine kilit attığı” iddiası asılsız çıktı.

Yunanistan’dan algı operasyonu

Gerçekleştirdiği tatbikatlarla Doğu Akdeniz’de kararlılık mesajı veren Türkiye’nin, son olarak Libya ile anlaşma yapması Yunanistan’da endişeye yol açtı. Türkiye’nin attığı adımlardan rahatsız olan Yunanistan tarafından dün sosyal medyada bir algı operasyonuna imza atıldı.  Kendini Yunan Savunma Bakanlığı’na “iliştirilmiş gazeteci” olarak adlandıran Ioannis Nikitas, Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait Mirage 2000 uçağının kokpitinden çekilen bir görüntüyü paylaşarak, Yunan savaş uçağının denizde seyreden Türk savaş gemisine kilitlendiği iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Twitter’dan yapılan bu paylaşım, sosyal medyada gündem olurken, iddianın yersiz olduğu kısa bir süre sonra anlaşıldı. Görüntülerin 2018’e ait olduğu, geminin de Türk savaş gemisi olmadığı ortaya çıktı. Görüntünün, Yunanistan’ın kendi gemileri ile yaptığı hava savunma harbi eğitimlerinde çekildiği belirtildi.

Milliyet’in ulaştığı Türk askeri kaynaklar da iddiaların asparagas olduğunu, dikkate alınmaması gerektiğini bildirdi. Görüntünün medyaya sızması da Yunan ordusundaki disiplinsizliğin bir göstergesi olarak yorumlandı. 

Yazarlar