Gündem Zeynep için son çare tüp bebek

Zeynep için son çare tüp bebek

13.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlik bekleyen yüzlerce çocuktan biri de Nurcan Gülcan ve Mustafa Gülcan çiftinin 3 yaşındaki kızları Zeynep Gülcan. Zeynep’in sağlığına kavuşması için annesi Nurcan Gülcan, tüp bebek tedavisi görecek. Bolu’da kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan’ın sağlığına kavuşması için uygun donörün bulunması için Türk Kızılayı bünyesinde ülke çapında kampanya başlatıldı.

Zeynep için son çare tüp bebek

Kampanyadan sonuç alamayan aile çareyi tüp bebek yapmakta arayacak. Anne Nurcan Gülcan kızının hayatını kurtarabilmek tüp bebek yöntemi ile hamile kalmayı deneyecek. Baba Gülcan, “Bir kez tüp bebek denemiştim, olmadı. Kızımın hayatını kurtarmak için tekrar bir tüp bebek denemesi yapmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘7-8 kişiye umut oldu’

Kızının sağlığına kavuşması için zamanın her geçen gün daraldığını ifade eden baba Mustafa Gülcan, “Türkiye genelinde başlatılan kampanyalar iyi gidiyor fakat yeterli değil. Sadece Zeynep adına 48 bin verici oldu. Bu sayı yeterli değil. Kızım için yetkililerden de yardım istedik. Zeynep adı altında başlatılan kampanyada 7-8 tane kardeşimizin çocuğu sağlığına kavuşacak” dedi.

Baba Gülcan da şunları söyledi: “Anne ya da babadan yarı uyumlu nakil düşünülüyordu. Fakat biz yaptırma taraftarı değiliz. Çünkü çocuğu resmen ölüme atmış gibi bir şey olacak. Yüzde 100 tutanlar, uyuşanlar bile çok büyük riskler altına giriyorlar. Tüp bebek önerdiler ve tekrar tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz. Zeynep ne kadar dayanır, onu bilmiyoruz açıkçası.”

Haberin Devamı

Sayı her geçen gün artıyor

Türkkök’e kayıtlı hasta sayısı her geçen gün artıyor. Ağustos ayında 954’iken (497 çocuk, 457 yetişkin) bu sayı Eylül ayında bin 5’e (531 çocuk, 474 yetişkin) yükseldi.