Dünya Rusya, Ukrayna'da ele geçirdiği Batı menşeli tankları Moskova'da sergiye çıkardı

Rusya, Ukrayna'da ele geçirdiği Batı menşeli tankları Moskova'da sergiye çıkardı

01.05.2024 - 13:14 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna'da ele geçirdiği Batılı tanklar dahil askeri teçhizat, ülkenin Zafer Günü kutlamaları öncesi, bir ay sürecek açık hava sergisi için Zafer Parkı'nda sergilenmeye başladı.

Rusya, Ukraynada ele geçirdiği Batı menşeli tankları Moskovada sergiye çıkardı

Rusya devlet televizyonu, Ukrayna'da cephede ele geçirilen Batı menşeli askeri teçhizatın sergileneceği açık hava etkinliğinin hazırlıklarının görüntülerini yayınladı. Moskova'da bugün (1 Mayıs) açılacak ve bir ay sürecek sergide ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İsveç, Avustralya ve Güney Afrika gibi çeşitli ülkelerden gönderilen 30 zırhlı araç yer alacak.

Haberin Devamı

Görüntülerde, Rusya'nın "Ukraynalı militanlara ve onların Batılı destekçilerine karşı" elde ettiği başarının kutlaması olarak nitelendirilen videoda, devasa kamyonların tonlarca ağırlıktaki askeri araçları taşıdığı ve vinçlerin de bu araçları Poklonnaya Tepesi'nde yer alan Zafer Parkı'ndaki yerlerine naklettiği görülüyor. 

Sergideki pankartlarda, "Zaferimiz kaçınılmaz!" ifadeleri yazılı.

Sergilenen araçlar arasında, Ukrayna'nın Berdychi kenti yakınlarındaki bir çatışma sırasında anti-tank mayınına çarpan ve sağ paleti hasar gören Alman yapımı bir Leopard tankı da bulunuyor.

Yayın kuruluşuna göre bu tank Berdychi komutasındaki Merkez kuvvetler grubundan bir anti-tank füzesi ekibi tarafından vuruldu.

Haberin Devamı

Rus organizatörler, ele geçirilen askeri araçların üzerine hangi ülkeden geldiğini belli etmek için o ülkenin bayraklarını astı. 

Analistlere göre askeri araçlar her ne kadar Ukrayna ordusuna ait olsa da Rus yetkililer, tank ve zırhlı araçların üretildiği ülke bayraklarını asarak bir anlamda o ülkelere karşı da 'zafer kazandıkları' ve 'Rus teçhizatının daha güçlü olduğu' mesajını vermek istiyor.