Gündem ‘Zulüm payidar olamayacak’

‘Zulüm payidar olamayacak’

09.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şule Yüksel Şenler Vakfı’nın Dünya Gönüllüler Günü kapsamında düzenlediği ‘Türkiye’nin Gönüllüleri Buluşması, Afet ve İnsani Yardım Gönüllülüğü’ programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Şule Yüksel Şenler Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Leyla Şahin Usta ile birçok sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte milletvekilleri katıldı.

‘Zulüm payidar olamayacak’

ALEYNA SEVİM İstanbul - Şule Yüksel Şenler Vakfı’nın aynı zamanda Onursal Başkanı olan Emine Erdoğan programda yaptığı konuşmada, “6 şubatın hemen ardından afetin izlerini silmek için sivil toplum örgütüne başvuran gönüllülerimizin sayısının bir anda birkaç katına çıkmış olmasıyla milletçe iftihar ediyoruz. En zor dönemimizde birbirine kenetlenmiş bir toplum olduğumuzu bir kez daha görmek, her evin bir hayır kurumuna, her vatandaşımızın gönül elçisine dönüştüğüne tanık olmak en büyük mutluluk haline geliyor” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

‘En cömert ülkeyiz’ 

“Türkiye milli gelirine oranla dünyanın en cömert ülkesidir” diyen Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim en büyük hazinelerimizden birisi vatan sevgisi ve insani değerlerle yoğrulmuş aziz milletimizdir. Milletimiz dünyanın hiç biryerindeki ıstıraba seyirci kalmamıştır. 

Gazze’de sadece Filistin ve Müslümanlara değil bütün insanlığa karşı affedilmesi mümkün olmayan suçlar işleniyor. Çünkü biliyorlar ki umut ve birbirimize duyduğumuz güven insanlığın cevheridir. Bütün bu yaşananlara rağmen bizler de biliyoruz ki ne zulüm ne karanlık payidar asla olmayacak.” 

1.5 milyon gönüllü

Bakan Yerlikaya, vakıf, dernek ve gönüllülerin ülkeye güç verdiğini vurgulayarak, e-devlet üzerinden müracaat eden 1,5 milyona ulaşan AFAD gönüllüsünün büyük afetlerde görev yaptığını kaydetti. Usta da, gönüllülerin bir arada olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, “İnsanlığın iyi ve kötü, zalim ve mazlum olarak çok acı netlikle tartıldığı bu günlerde merhamet kefesinde yer almak için can atanlarız” diye konuştu.